≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Omiljenom kokičaru oluja raznela kućicu dok je bio u njoj: Paraćinci skupili pomoć, on sve dao bolesnom detetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ceo Paraćin potresen je zbog razrušenog prizora i slomljenog stakla na malenom objektu u kom je prodavac boravio u toku stravičnog nevremena

  • 5
Razbijena kućica za kokice Foto: Privatna arhiva

Olujno nevreme koje je pogodilo Srbiju napravilo je veliku materijalnu štetu. Jednom Paraćincu, Šabanu, kako ga od milja zovu meštani, razbilo je kućicu za kokice koja je bila omiljena svima. Toliko omiljena, da je jedna devojčica (11) jecajući došla kući u želji da ceo svoj džeparac pokloni kokičaru, kako bi oporavio mali biznis. Ipak, on to nije prihvatio.

Ceo Paraćin potresen je zbog razrušenog prizora i slomljenog stakla na malenom objektu u kom je prodavac boravio u toku stravičnog nevremena. Zbog toga, meštani velikog srca prikupili su novac da mu pomognu, ali i ovoga puta situacija se nije drastično promenila. Akter priče ponovo je odbio pomoć, a ceo iznos od 1.000 evra poklonio u humanitarne svrhe.

- Upravo sam u banci prisustvovao nečemu što zaslužuje naše kolektivno divljenje. Naime, naš sugrađanin Šaban, koji je pretrpeo veliku štetu i strah kada mu je oluja prevrnula kiosk dok je bio u njemu, je sve pare, koje su Paraćinci sakupili da bi njemu pomogli, uplatio u humanitarne svrhe za lečenje jednog deteta! Sve do zadnjeg dinara, okruglo 1.000 evra je ovaj dobri čovek dao u humanitarne svrhe, iako su te pare bile namenjene njemu kao pomoć!!! Šta reći.... NAKLON DO ZEMLJE, DOBRI ČOVEČE!!! - napisao je jedan sugrađanin na Fejsbuku.

O tome koliko je čisto i veliko njegovo srce svedoče i drugi meštani. Upravo o tome govorila je i Bojana, majka Andree (11), koja je plačući došla kući kada je saznala za štetu. Kako je ispričala za Telegraf.rs, uvek će pamtiti njegovu legendarnu rečenicu: "još par čašica kikirikija za tebe dete, sada i tvoje dete". A kako Bojana kaže, pritom uvek dobije duplo od količine koju naruči.

Kada je saznala za divan gest poznatog kokičara, priznaje da je počela da plače, i nije stajala. Dodala je samo da je ovaj čovek "zaslužio sve".

- Neka i ovaj čovek da primer šta znači biti čovek sa velikim Č, ma ljudina - rekla je Bojana za naš portal.

(Telegraf.rs)

Video: U Arilju grad ostavio brojna domaćinsta bez krova nad glavom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloš Obilić

    25. jul 2023 | 07:19

    A koliko je ljudima pomogao namestajuci ruke noge, kada neko zadobije povredu, da ne pričamo o tome. Nas Šaban je ljudina !!! Živ bio i on i svi njegovi.

  • teorija zavere

    25. jul 2023 | 08:00

    Bravo za čoveka, a barvo i za tekst. Pišite više o ovakvim stvarima, a ne šta rade starlete i ostali polusvet.

  • Dr Anja

    25. jul 2023 | 08:15

    Divljenje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA