Vreme čitanja: oko 1 min.

Roštiljali u Topoli, pa osetili jake mučnine i bolove u stomaku: Zamalo da se otruju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zajednički ručak se pretvorio u dramu, nekoliko osoba završilo sa jakim mučninama i bolovima u stomaku

  • 2
Prijatelji se otrovali hranom na roštiljanju Foto: Rina

Umalo kobno popodne dogodilo se u širem centru Topole, kada je grupa prijatelja, nakon roštiljanja mogla da zavši na hospitalizaciji, a sve zbog, kako sumnjaju mogućeg trovanja hranom.

- Skupili smo se na popodnevnom ručku i roštiljali, ali nedugo nakon konzumiranja hrane kod jednog prijatelja su krenule stomačne tegobe u vidu povraćanja i jakih bolova, koji su trajali čitavu noć. Mi smo odmah pomislili da se radi o virusu - kaže za RINU izvor upoznat sa slučajem.

Međutim, tu agoniji nije bilo kraja, jer su se kroz nekoliko sati kod ukupno pet osoba koji su sedeli za istom trpezom, pojavili slični simptomi.

- Bili smo svi malaksali i morali smo da preležimo ceo dan zbog jakih bolova koje smo zadobili. Odmah smo otišli u apoteku gde smo uzeli aktivni ugalj i probiotik za stomak kako bi ublažili bol koji je tek nakon nekoliko sati nestao. Nismo imali sumnje da se radi od trovanju hranom - priča izvor.

On dodaje, poučen ličnim iskustvom da se zbog visokih temperatura strogo povede računa na kojim mestima se hrana kupuje.

- Svi znamo da je sezona roštiljanja pored vode i na lepim mestima, ali zaboravljamo da ovakve stvari koji sve to mogu pokvariti. Zato treba biti oprezan kada meso i kvarljivu robu kupujete, dobro pogledajte da je to adekvatno čuvano u rashladnim vitrinama i na adekvatnom mestu, kao i to da se meso ne treba držati u automobilu u vrelim mestima jer se brzo kvari - dodaje on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili75

    24. jul 2023 | 18:36

    Ulazi covek u kafic na jednu stolicu spustio mleveno meso, seo na drugu i uziva! Meso mu je bilo sat i po vremena na suncu 37° znaci nije uvek mesara kriva.....

  • Yes

    24. jul 2023 | 17:03

    Peh ili sudbina,oprez uvek i svuda glavu čuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA