Vreme čitanja: oko 2 min.

Vatrogasci iz Novog Sada bez odmora hrabro sanirali posledice nevremena: Građani pokazali šta je solidarnost

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako su objavili iz Vatrogasnog saveza grada Novog Sada, članovi udruženja reagovali su u Kisaču i Bukovcu, dok im je u prvom pohodu pomoglo 40 hrabrih građana u saniranju posledica nevremena

  • 0
Vatrogasci Foto: Vatrogasni savez grada Novog Sada

Stravična oluja koja je prošle nedelje pogodila Srbiju, izazvala je veliku štetu širom zemlje, a mnoga mesta u okolini Novog Sada ostala su bez struje, dok je u glavnom gradu Vojvodine proglašena vanredna situacija. Ipak, hrabri članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva reagovali su odmah i ujedinjeni sa građanima nadvladali sve izazove.

Kako su objavili iz Vatrogasnog saveza grada Novog Sada, članovi udruženja reagovali su u Kisaču i Bukovcu, dok im je u prvom pohodu pomoglo 40 hrabrih građana u saniranju posledica nevremena.

- U ovim teškim trenucima, kad se priroda iznenada obrušila na našu zemlju, pokazali smo da zajedno možemo nadvladati sve izazove! Vatrogasci iz našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kisač okupili su oko 40 hrabrih građana, i uz podršku teške mehanizacije zajedničkim snagama krenuli u sanaciju posledica nevremena koje nas je zadesilo. Slike ovog veličanstvenog trenutka u kome su ruke solidarnosti činile čuda, nisu samo svedočanstvo hrabrosti, već i dokaz da kada zajedno delujemo, možemo prevazići sve prepreke. Naši vatrogasci su još jednom dokazali svoju predanost i nesebičnost, ne samo u borbi protiv vatre, već i u borbi protiv prirodnih sila - napisali su na Instagramu i dodali da je ovo samo još jedan dokaz da Kisač ne čin e samo njegove zgrade i ulice već pre svega srca i duše ljudi koji u n jemu žive.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Vatrogasni savez grada Novog Sada (@vsgns.rs)

Takođe, tokom celog jučerašnjeg dana dobrovoljno društvo je bez odmora radilo na saniranju štete u Bukovcu.

-  Želimo sa vama da podelimo jedan neverovatan primer hrabrosti i predanosti naših vatrogasaca iz Bukovca! Na poziv Mesne zajednice Bukovac, naše dobrovoljno vatrogasno društvo je odmah reagovalo i intervenisalo u našem prelepom selu Bukovcu. Tokom celog dana, naši hrabri vatrogasci su bez odmora radili na saniranju štete koje je izazvalo nevreme. Bez obzira na izazove i težinu posla, njihova predanost i želja da zaštite naše sugrađane bila je neizmerna.  S ponosom možemo reći da su naši vatrogasci osigurali sigurnost naših domova i zajednice. Njihova hrabrost i poštovanje su zaista inspiracija za sve nas - objavili su oni.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Vatrogasni savez grada Novog Sada (@vsgns.rs)

Podsetimo, nevreme je napravilo veliku štetu i čupalo drveće iz korena. Krov Novosadskog sajma je potpuno uništen, dok su oštećene i mnoge škole. Izdato je upozorenje građanima da ne ulaze u parkove ovog grada, kao i da ne posećuju Petrovaradinsku tvrđavu dok se šteta ne sanira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA