Vreme čitanja: oko 1 min.

Upozorenje za vozače traktora iz Čačka: Pojačava se policijska kontrola, pravila striktno moraju da se poštuju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadležni apeluju i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina

  • 0
Prevrnuo se traktorista u okolini Čačka Foto: RINA

Tokom sezone poljoprivrednih radova češće dolazi do saobraćajnih nezgoda u kojoj su glavni akteri vozači traktora. Pripadnici saobraćajne policije u Čačku, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu pojačano će kontrolisati vozače traktora i drugih poljoprivrednih mašina, sa posebnim akcentom na otkrivanje prekršaja koji su i najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju ovi vozači.

- Apelujemo na vozače ovih vozila da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa, da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo noću i u uslovima smanjene vidljivosti, rečeno je za RINU.

Oni podsećaju da je takođe potrebno da poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije, da vozilom ne upravljaju pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno.

- Takođe ih podsećamo da traktoru mogu biti pridodata najviše dva priključna vozila, na kojima se može prevoziti onoliko osoba koliko je označeno u saobraćajnoj dozvoli i na mestima koja su za to predviđena, pa se tako na priključnom vozilu koje vuče traktor može prevoziti najviše pet osoba, a utovarnom prostoru motokultivatora tri, dodaje se u saopštenju.

Takođe apeluju i na sve ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA