≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bebe iz Sremske Mitrovice više ne moraju kod privatnika da snime kukove: Dom zdravlja dobio ultrazvuk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pregledi će početi od iduće nedelje

  • 1
beba, masaža stopala, masaža bebe Foto: Shutterstock

Roditelji novorođenčadi više neće morati da obavljaju ultrazvučne preglede kukova u privatnim ordinacijama, nego će od iduće nedelje to moći da urade u Domu zdravlja u Sremskoj Mitrovici.

Zahvaljujući pomoći od Pokrajinskog sekreterijata za zdravstvo, Dom zdravlja nabavio je novi ultrazvučni aparat čija nabavka je koštala 2,5 miliona dinara.

Služba ne krije koliko je zadovoljna nabavkom ultrazvučnog aparata koji će im sada veoma olakšati rad, jer, kako kažu, imaće kvaltetniju sliku za razliku od prethodnog koji se pokvario prošle godine, javlja RTV.RS.

Ultrazvučni aparat koristi za preventivne preglede dece, odnosno za preventintivni pregled kukova sa navršenih tri meseca života u cilju ranih otkrivanja poremećaja u razvoju. Godišnje se pregleda i do 1000 beba, dodaje naš sagovornik.

Sve je spremno za predstojeće preglede, koje će početi sa radom početi od iduće nedelje.

Time se rešava jedan ozbiljan problem koji su proteklih godina imali roditelji novorođenčadi, ali i zaposleni.

To je jedna u nizu donacija Pokrajinskog sekreterijata u cilju stvaranja uslova za kvalitetnije pružanje zdravstvene usluge stanovništvu Srema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA