≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvojica Leskovčanina kolabirala na kuplištu u Sijarinskoj Banji: Jedan zadobio opekotine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako tamošnji banjski fizijatri preporučuju maksimalno kupanje pod gejzerom i sunčanje u trajanju od pola sata, retko koji od brojnih kupača je to tokom ovog dana ispoštovao

  • 0
Vlasotinčani bez hitne pomoći Vlasotince hitna pomoć Foto: Tomislav Stevanović.

Dva starija Leskovčanina danas su kolabirala na kupalištu u Sijarinskoj Banji. Jedan od njih prošao je sa lakšim opekotinam dok je drugi trenutno na Kardiovaskularnom odeljenju leskovačkog bolničkog centra.

Leskovčani su danas, na treći dan praznovanja Sv. Arhangela Gavrila, na 35 stepeni okupirali okolna kupališta. Posebno interesovanje je vladalo za Sijarinsku Banju, pogotovo članova leskovačkog Udruženja penzionera. 

Iako tamošnji banjski fizijatri preporučuju maksimalno kupanje pod gejzerom i sunčanje u trajanju od pola sata, retko koji od brojnih kupača je to tokom ovog dana ispoštovao. Brčkali su se i neprekidno izlagali

suncu i to četiri do pet sati.

Usred podneva došlo je do kolabriranja dvojice starijih kupača s tim što je mlađi prošao sa lakšim opekotinama i zbrinjavanjem u hladu u stacionaru Rehabilitacionog centra "Gejzer" u Sijarinskoj Banji, a za nešto starijeg kupača intervenisala je lekarska ekipa tamošnje hitne pomoći i on je odmah prevezen na kardiovaskularno odeljenje leskovačkog bolničkog centra radi daljeg medicinskog zbrinjavanja.

I dok službe hitne pomoći u leskovačkom kraju imaju pune ruke posla zbog često neopreznih kupača i izletnika, dva dana za redom Hitna pomoć u Vlasotincu je ostala bez poziva i telefonskog broja.

Svako ko je zvao u tom periodu čuo bi glas iz automata koji obaveštava da telefon hitne pomoći nije dostupan.

Iz Doma zdravlja u Vlasotincu su po saznanju istog poblema ponudili alternativne brojeve: 016-87-62-00 i 062-804-38-46 i kako kažu, nadaju se da če u telefonskoj centrali tokom vikenda biti otklonjen.

Leskovačka hitna pomoć za sada funkcioniše bez zastoja.

(Telegraf.rs/T.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA