≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vinuli smo se u oblake i videli Kruševac na dlanu: Jedinstven festival u Srbiji osvojio srca Evropljana

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Kruševac kroz oblake" veoma je značajna manifestacija, jer je, kako nam je direktorka rekla, za kratko vreme postao veoma posećen, poznat festival, a jedinstven je u Srbiji

  • 4

Sedmi po redu Međunarodni festival balona "Kruševac kroz oblake" svečano je otvoren u petak na Bagdali, a u organizaciji Turističke organizacije Kruševca. Festival će trajati još dva dana, a Čarapane, čak i one najmlađe očekuje bogat program.

Ove godine su organizatori festivala veoma ponosni, jer je izašao rekordan broj posada, čak sedam. Svoje balone prikazale su posade iz Slovenije, Bugarske, Mađarske, a bila je tu i naša, srpska posada, iz Leposavića koja je dočekana ogromnim aplauzom.

Najmlađi Čarapani oduševljeno su čekali u redu, a kada bi se digli balonom, ovim gradom odejkivao je dečiji smeh. Ogroman broj građana skupio se, a čini se da je ovaj festival pravi porodični.

Ekipa Telegrafa dobila je priliku da se sa posadom iz Slovenije nakratko vine u nebo i vidi Kruševac na dlanu - doživljaj je bio neverovatan. 

Sa našim balondžijom, Romanom iz Slovenije, razgovarali smo u toku našeg putešestvija, a kako kaže oduševljen je Srbijom i ovim gradom.

- Kruševac je stvarno super bio sam i pre dve godine, stvarno je dobra organizacija, festival je super i za starije i za decu - rekao nam je.

Uz posebnu zahvalnost gradu Roman je imao samo jednu molbu za upravu grada, da sledeće godine poleti.

- Imam samo jednu molbu za grad Kruševac, sledeće godine organizujte da možemo da letimo.

U svojoj kolekciji ima čak šest balona, a našoj ekipi obećao je da će sledeće godine doći sa makar još jednim.

Kada su balondžije završile svoj defile, Turistička organizacija pripremila je još jedno iznenađenje za svoje sugrađane, pored koncerta Dejana Petrovića i Big benda - vatromet. 

Nakon svečanog otvaranja, za Telegraf.rs govorila je direktorka Turističke organizacije grada Suzana Milosavljević, ponosa što je 7. godinu za redom uspela da organizuje ovakvu kulturnu manifestaciju za svoj grad.

- Posebno moram da naglasim kada govorimo o ovom 7. Međunarodnom festivalu da imamo rekordan broj balonskih posada, upravo sedam - istakla je Suzana.

"Kruševac kroz oblake" veoma je značajna manifestacija, jer je, kako nam je direktorka rekla, za kratko vreme postao veoma posećen, poznat festival, a jedinstven je u Srbiji. 

- 2016. godine osmislili smo manifestaciju koja će biti drugačija u odnosu na ostale gradove i mislim da niko nije ni verovao da ćemo uspeti , jer su u pitanju toplovazdušni baloni i potrebni su idealni vremenski uslovi da bi se ovo uopšte realizovalo - kazala je naša sagovornica.

Ipak 2016. godine ovaj kulturni i urbani festival je lansiran, i kako je Suzana već istakla, ubrzo je pridobio srca kako Kruševljana, tako i mnogih drugih građana Srbije, ali i Evrope.

- Imamo najbolju publiku, ovde ima i mnogo porodica sa decom, presrećni smo.

Neki letači su poželeli da lete sledeće godine, a kako nam je Suazana otkrila prve dve godine festivala se i letelo, ali u ranim jutarnjim časovima, pa mnogi nisu mogli da učestvuju.

- Letovi su bili oko 4,5 ujutru, a imamo par balonarskih posada i ne bi bilo fer da 20 ljudi leti, a da ostatak Kruševljana ne uživaju u tom trenutku i zato smo poželeli da baloni svima budu dostupni, da svi mogu da uđu u korpu balona i da se podignu.

Već prvo veče festivala dokazala je da je ovo zaista najposećenija kruševačka manifestacija, a direktorka Turističke organizacije nije mogla da sakrije sreću zbog toga.

-Baloni su zaista atraktivni, uvek se trudimo i da bude drugačiji taj mužičko-zabavni program i stvarno se trudimo da iz godine u godinu našim građanima pružamo sve bolje i bolje programe.

Kruševljane, ali ostale građane naše zemlje očekuju još dva dana ovog uzbudljivog festivala, večeras će se na Bagdali slušati veliki hitovi Željka Samardžića, ali i ove večeri građani će imati priliku da se podignu balonom. Sutra se festival seli u "Šarengrad" gde će biti celodevni program za naše najmlađe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UROŚ

    30. jul 2023 | 06:16

    BRAVOOOOO!PRAVA ATRAKCIJA ZA MLADE.ZA GRAD .ORGANIZACIJA I DOŹIVLJAJ PERFEKTNI.

  • GOST

    30. jul 2023 | 07:07

    PREDIVAN GRAD.PREDIVNA MANIFESTACIJA POGOTOVO ZA NAJMLAĐE,ORGANIZACIJA ODLIČNA!!!

  • SLOVENAC

    30. jul 2023 | 07:10

    KRASNO.TREBA VIŚE OVOGA ORGANIZIRAT.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA