≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strah i panika u selima kod Arilja: Meštani ugledali sveže tragove džinovske zveri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se na području Arilja ne mogu uočiti često, na teritoriji Ivanjice ove krupne zveri su izuzetno brojne

  • 8
Tragovi medveda Foto: RINA

Na šumskom putu izmedju ariljskih sela Brekovo i Bjeluša gde se mali broj preostalih domaćinstava bavi stočarstvom zavladali su strah i panika, kada su tokom popodneva prilikom pripreme drva za ogrev uočili sveže tragove medveda koji vode u pravcu Zlatibora.

- Krenuli smo u pripremu ogreva za zimu jer nas je vreme poslužuilo ovih dana, ali sada već nakon što smo videli ove tragove nije nam svejedno, pre samo nekoliko dana kada smo prolazili istim ovim putem nije ih bilo. Sada za svo vreme rada u šumi osvrćemo se da se ne nalazi negde u našoj blizini - kazao je za RINU, meštanin sela Bjeluša.

On dodaje, da na području ova dva sela ni najstariji meštani ne pamte kada su poslednji put uočeni tragovi ove krupne zveri.

- Gotovo svakodnevno nalazimo tragove vukova, šakala i lisica, dok su medvedi prava retkost. Sada je strah još veći jer pored toga što se plašimo zqa svoju stoku koja je u ovim lepim danima na ispaši, već i za svoju bezbednost. Koliko god mi naša domaćinstva ogradjivali, ne osećaš se sigurno, pa ni u svojoj kući da zanoćiš - ističe ovaj vredni meštanin ariljskog sela.

Inače, iako se na području Arilja ne mogu uočiti često, na teritiroji Ivanjice ove krupne zveri su izuzetno brojne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop

    29. jul 2023 | 15:13

    Jeti Šumadinac ! Govori na staroslavenskom, jedva sam ga razumeo šta mi je govorio u našem razgovoru . Ima 2.4m , oko 190kg , skladnog tela, nosi farmerice na tregere, bosonog i zove se Svetolik (Sveto), voli krem banane i kloni se ljudi (kaže da su zli),

  • Snezana

    29. jul 2023 | 16:33

    Zna li se sta bi sa onim crnim panterom kojim plasise narod .Pisu se gluposti i paznja posvecuje nebitnim ljudima .

  • Luci.rs

    29. jul 2023 | 15:54

    Ja mislio da je slon pobegao iz Zol.vrta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA