Vreme čitanja: oko 2 min.

Novosadski "Štrand" ponovo radi nakon nevremena: Sabiraju se posledice oluje, uništeno više od 2.000 stabala

Vreme čitanja: oko 2 min.

U naletima orkana, kako se navodi, oboreno je i polomljeno 2.276 stabala i polomljen je veliki broj grana na jednom broju stabala

  • 0
Novi Sad nevreme posledice Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Novosadska gradska plaža "Štrand" od danas je, posle osam dana, ponovo otvorena za posetioce, a ulaz će celog dana biti slobodan, saopštilo je Gradsko zelenilo Novi Sad.

Kako se navodi u saopštenju, trenutno je u funkciji park kod Ranžirne stanice, a u narednim danima biće završeni radovi na uklanjanju posledica nevremena iz ostalih gradskih parkova.

Gradsko zelenilo je zbog posledica olujnog nevremena imalo 2.099 intervencija na teritoriji Novog Sada u periodu od 19. do 28. jula, a ekipe "Zelenila", kojima pomažu radnici drugih gradskih komunalnih preduzeća, privatnih kompanija i volonteri i dalje saniraju posledice oluje, dodaje se u saopštenju.

U naletima orkana, kako se navodi, oboreno je i polomljeno 2.276 stabala i polomljen je veliki broj grana na jednom broju stabala, koja zbog bezbednosti moraju biti orezana.

"Gotovo da nema dela grada u kom nije bilo štete na drveću. Od 19. jula smo neprestano na terenu i zahvalni smo svim preduzećima, kompanijama i građanima koji nam pomažu, a posebno smo zahvalni Novosađanima koji su iskazali veliko strpljenje i razumevanje", rekao je direktor Zelenila Miloš Egić.

Istakao je da je nepogoda koja ih je zadesila, imala veliku razornu snagu, kao i da je neophodno vreme da se uklone sve posledice koje je izazvala.

"U prvim danima nakon oluje bilo je neophodno da se osposobe gradske saobraćajnice, pristup bolnicama, domovima zdravlja i drugim javnim institucijama. Sada su na redu završne intervencije u parkovima i na drugim zelenim površinama", rekao je Egić.

On ističe da će u narednim danima Gradsko zelenilo zajedno sa naučnim institucijama biti posvećeno izradi plana sanacije zelenila u gradu.

"Neophodno je da u saradnji sa stručnjacima napravimo odabir vrsta drveća koje ćemo posaditi jer te sadnice treba da budu izdržljivije i prilagođene ne samo karakteristikama zemljišta, već i novim klimatskim uslovima. Dobra vest je što smo nabavili mehanizaciju za sadnju velikog drveća, pa ćemo moći da posadimo velike sadnice", rekao je Egić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA