≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smena turista u kolonama: Totalni kolaps na granicama, čeka se po više od dva sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom vikenda je produženo radno vreme dva manja granična prelaza

  • 8
Granični prelaz Preševo - izlaz Printskrin: mup.gov.rs

Sezona godišnjih odmora je u jeku, a vikend donosi najveći broj vozila na auto-putevima, glavnim putnim pravcima i graničnim prelazima.

Poslednji vikend u julu obeležiće i još jedna velika smena turista, a u takvim uslovima svaki vanredni prekid, saobraćajna nezgoda ili deonica koja je pod rekonstrukcijom, donosi formiranje kolona i usporenu vožnju, što dodatno produžava vreme putovanja. Upravo tada postoji najveći rizik od nepažnje vozača izazvan umorom, upozoravaju iz AMSS.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima čeka se i do tri sata.

Na graničnom prelazu Horgoš se na izlazu čeka 120, a na ulazu u zemlju 60 minuta. Ubedljivo najkritičniji je prelaz Bački vinogradi, gde se na ulazu u zemlju čeka 180 minuta.

Na Kelebiji se na ulaz u Srbiju čeka sat vremena. Na izlazak iz Srbije se na Gradini čeka 100 minuta, a na Preševu oko 40.

Da biste ušli u Srbiju preko prelaza Batrovci čekaćete oko pola sata, a na prelazu Šid sat vremena. Za izlazak iz zemlje preko graničnog prelaza Gostun čeka se oko 30 minuta.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Produženo je radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi do 3. septembra. Od ponedeljka do četvrtka radi od sedam do 19 sati, a u petak, subotu i nedelju od sedam do 22.

Produženo je i radno vreme Graničnog prelaza Bajmok do 10. septembra. U periodu od ponedeljka do četvrtka, granični prelaz je otvoren od sedan do 19 sati, a u petak i tokom vikenda od sedam sati ujutru do ponoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб ин

    29. jul 2023 | 20:03

    Е Србијо ти оста заробљена и имаш границе док цела европа укинула. Да је среће сад би и ми били део ЕУ а не нека руска губернија.

  • Sibin

    29. jul 2023 | 20:07

    Ceka se 5h,to je malo vise od 2h!!!!!!

  • Marko

    29. jul 2023 | 20:24

    Bio jutros na Horgošu kamionom, teretni program. Cekao 7 sati zbog bahatosti i bezobrazluka stranaca sa autima kojima je malo dve prilazne trake pa su usli i u nasu traku i zakrcili put!!!! Katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA