Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Milićević u Aranđelovcu otvorio "Letnji kamp za mlade iz dijaspore Aranđelovac 2023“

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo je finansijski podržalo organizaciju tematskih kampova u kojima će tokom jula i avgusta učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore

  • 2
Aranđelovac dijaspora saopštenje Foto: Rade Begović

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u odnosima sa dijasporom Đorđe Milićević danas je u Marićevića jaruzi u Orašcu otvorio "Letnji kamp za mlade iz dijaspore Aranđelovac 2023“.

Milićević je, otvarajući kamp, izjavio da je ovo jedan od 22 tematska letnja kampa čiju je organizaciju finansiralo Ministarstvo zaduženo za dijasporu u gradovima širom Srbije, a koji će okupiti omladinu iz dijaspore i regiona.

On je naveo da ovi kampovi imaju poseban značaj jer one koji su raseljeni širom sveta povezuju sa korenima, kulturnim nasleđem i otadžbinom.

Kroz bogat program kulturno-obrazovanih sadržaja, muzičkih, umetničkih i sportskih radionica, kao i predavanja o kulturno-istorijskom nasleđu, Milićević je istakao da je cilj da se ojača identitet naših mladih i podstakne njihova ljubav prema Srbiji. On je dodao da veruje da će ova iskustva biti od neprocenjivog značaja za njihovu povezanost sa maticom, ali i za izgradnju međusobnog razumevanja i saradnje.

Ministar je prethodno sa predstavnicima lokalne vlasti iz Aranđelovca položio vence na spomenik Karađorđu ispred OŠ "Prvi srpski ustanak".

Ministarstvo je finansijski podržalo organizaciju tematskih kampova u kojima će tokom jula i avgusta učestvovati više hiljada mladih iz dijaspore. Kampovi se, pored Aranđelovca, održavaju i u Lapovu, Tutinu, Velikom Gradištu, Kosjeriću, Osečini, Požarevcu, Raškoj, Zrenjaninu, Knjaževcu, Jagodini, Sjenici, Kruševcu, Gadžinom Hanu, Boljevcima, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gornjem Milanovcu, Aleksincu i Sokobanji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    29. jul 2023 | 21:32

    Nabedjeni ministre odgovori pokazi diplome iz srednje skole za konobare i kupovne u ZA na megatrend.

  • Ljubica

    30. jul 2023 | 14:22

    Lepo,pametno,treba raditi na povratku i zaustaviti odlazak mladih pametnih...Ali mogla bi vlast da malo utiče,kontroliše rad lokalnih samouprava,moćnika koji drže monopole u Aranđelovcu.Mislim da grad ima najjaču privredu u Srbiji a da grad stoji u mestu jer su pojedinci pokupovali i zemljišta i ljude nažalost.Kada to kažem odgovor je da su privatnici vlasnici firmi i da se od njih ne mogu uzeti pare i td.gluposti...Ulice neobrležene,pešački takodjer,pravi se put za šlepere kojih iz Ar svakog dana ode preko 150 sa robom,a tim i tolikim putem išla konjska zaprega u nekom prošlom vremenu,zato stalno ima udesa,nevažno da li je Orašac,Vrbica, Banja ili grad.Policija jedno vreme kontroliše saobraćaj,onda je vožnja po propisima,čim se sklone divljanje preko pune linije 200 na sat a ograničenje postoji,industrijska zona na izlazu iz grada,put ka Topoli.Gimnazija,sportski centar sve isto kao pre mog maturira ja od pre 45 godina,sada mi unučići idu u iste...A privatnici koriste sve resurse koje ovaj grad poseduje ,a ništa ne ulažu doduše prodaju neki kese pa dinar od toga je u humanitarne svrhe,užas blagi da niko o svom gradu ne misli,a uglavnom su svi,bar većina ovdašnje gazde ali grade hotele po morima,kupuju stanove u prestonici,svega im je malo.Jedino što je većini ovde svojstveno da su protivnici vlasti iz Beograda ,Aleksandru Vučiću,Glišić sa Uba a svoju nesposobnu vlast ne moguNisam stranački opredeljena za razliku od supruga koji je SNS i iz okoline Obrenovca ,i očit napredak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA