Vreme čitanja: oko 1 min.

Olujni vetar sa gradom i grmljavinom upravo stiže u Srbiju: Novo upozorenje RHMZ, prvi udar na ovaj deo zemlje

Vreme čitanja: oko 1 min.

U ovom trenutku hladni front premešta se preko Hrvarske, Mađarske i severozapada Bosne i na svom putu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i osetniji pad temperture vazduha

  • 2
Srbija upozorenje grmljavina padavine Foto-kolaž: Pixabay, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod objavio je novo upozorenje na pljuskove i grmljavinu praćene olujnim vetrom i gradom za danas.

Pljuskovi i grmljavina koji se sredinom dana očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom, saopštio je RHMZ.

Veća količina padavina - 20 do 40 mm, lokalno i više, prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbije, a zatim i u regionu Šumadije, Pomoravlja i oblasti oko Zapadne Morave, sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalje na istok i jugoistok, naveo je RHMZ.

Podsetimo, u ovom trenutku hladni front premešta se preko Hrvarske, Mađarske i severozapada Bosne i na svom putu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i osetniji pad temperture vazduha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мака

    30. jul 2023 | 12:12

    А јел јури циклус циклона ? Занима ме јер нзм дали да бежим!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA