≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi opleli kolo nasred plaže: U ovoj zemlji teško da su pre videli nešto slično

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plažom su odjekivali povici tipični za ovu narodnu igru, a glavnim akterima događaja polako su se priključivali i drugi koji su bili na plaži

  • 17

Srbi su poznati po rakiji, dobroj hrani i naravno, tradicionalnoj igri - kolu. Često imamo prilike da vidimo snimke Srba koji igraju kolo u inostranstvu i to u različitim situacijama - na aerodromu, u kafanama, na ulici... Ovoga puta, naši sugrađani zaigrali su Užičko kolo usred Tunisa, na prelepoj peščanoj plaži u Port el Kantauiju.

Kako se vidi na snimku, sedmoro naših sugrađana igralo je na divnoj obali mora, a ubrzo se sve pretvorilo u pravo slavlje.

Plažom su odjekivali povici tipični za ovu narodnu igru, a glavnim akterima događaja polako su se priključivali i drugi koji su bili tu.

Na snimku se vidi da ostatak ljudi uživa u plivanju i suncu, ne obazirući se na naše aktere, dok se u ćošku primeti jedna grupica pored zvučnika, sa kog su najverovatnije i puštali numeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan SU

    30. jul 2023 | 14:26

    Bio sam sa porodicom početkom ovog meseca dve nedelje na Balatonu i par dana u Budimpeši, jeli smo mađarsku hranu i slušali mađarsku muziku, čak smo i čardaš igrali, barem njegovu jednostavniju verziju i na pamet mi nije palo da naručim gibanicu i Tomu Zdravkovića ili da na banderu napišem 4S. Valjda je cij posete nekoj zemlji da upoznaš tamošnju kulturu i običaje, a ne da praviš budaIu od sebe i sramotiš svoju zemlju.

  • Vojvodjanin

    30. jul 2023 | 14:55

    Svi narodi na sve načine pokušavaju da sakriju svoj primitivizam, dok ga jedino Srbi ističu i ponose se njim. Zašto je to tako? Ne razumem koja je poenta igrati kolo na plaži u Tunisu, Grčkoj, Turskoj, na aerodromima i ko zna gde još? Šta je cilj toga? Ratovi 90ih, nemaština, kosovski problem i političari su potpuno uništili ovaj narod i zdrav razum.

  • Joja sa Kozare

    30. jul 2023 | 13:34

    Primitivizam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA