≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prognoza za prvu polovinu avgusta: Jedan dan doneće 38°C, a do ovog datuma vreme će biti nalik jesenjem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvi dani avgusta proteći će u Srbiji u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena

  • 0
Vreme, prognoza, duga, oblaci Foto: Pixabay

Prvi dani avgusta proteći će u Srbiji u znaku sunčanog i pravog letnjeg vremena, nakon čega će uslediti jače zahlađenje vremena, a koje će se odraziti i na vreme tokom većeg dela prve polovine meseca.

U Srbiji će danas i u sredu biti sunčano i toplo, uz temperature u utorak od 29 do 33°C, a u sredu od 27 do 33°C.

Ipak, u noći ka sredi i u sredu na severu i severozapadu se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom na području Vojvodine, ali se očekuju ponegde i u centralnim predelima Srbije.

U četvrtak i petak u svim predelima Srbije biće sunčano i veoma toplo, uz vrlo visoke temperature, pa će u većini predela biti oko i preko 35°C, a u petak i do 38°C, što su vrednosti za pet do sedam stepeni više od uobičajenog proseka za ovo doba godine.

Očekuju se i tropske tople noći.

Veoma toplo zadržaće se i u subotu, ali će vikend doneti i jače pogoršanje vremena.

Na vreme u Srbiji uticaće snažan ciklon, a očekuje se i prodor hladnog fronta. On će prvo u subotu sredinom dana stići do severozapada, a do kraja dana i večeri i do ostalih predela Srbije. Doneće jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Očekuju se obilnije padavine, a biće uslova i za jače oluje sa gradom i olujnim vetrom.

U nedelju se očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala. Maksimalna temperatura biće u svim predelima i za 10 stepeni niža u odnosu na petak i biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C.

Od 7. do 9. avgusta očekuje se manja stabilizacija vremena i toplije vreme, uz temperature od 25 do 30°C.

Prema trenutnim prognozama oko 10. avgusta očekuje se novo jače zahlađenje vremena sa padavinama, a temperature bi opale na 20 do 25°C, što su vrednosti i za osam stepeni niže od proseka za početak avgusta.

Nakon 12. avgusta, pa prema sredini meseca usledila bi stabilizacija vremena i porast temperatura, uz povratak na letnje vrednosti.

Dakle, ako izuzmemo četvrtak i petak kada nas očekuje vrelo vreme i temperature od skoro 40°C, prva polovina avgusta uglavnom bi protekla u znaku promenljivog i svežijeg vremena, uz česte prodore ciklona i hladnih frontova sa Atlantika, Alpa i severnog Jadrana.

Povratak azorskog antciklona na nešto dži period, uz visok vazdušni pritisak i termički visinski greben sa severa Afrike i Mediterana očekuje se sredinom avgusta, uz mogućnost još jednog toplotng talasa.

(Telegraf.rs)

Video: Vetar poprilicno duva, kisa pada ali s jedne strane przi sunce: Vreme podelilo Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA