Vreme čitanja: oko 1 min.

Genije iz Novog Pazara odlazi na Oksford: Prikupljen novac za školarinu, a Omer ima samo jednu želju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omer Mihović će na toj britanskoj visokoškolskoj ustanovi studirati molekularnu i ćelijsku biohemiju

  • 10
Omer Mihović Prinstkrin: Youtube/SANA PRESS

Prikupljeno je 70.000 evra, koji su bili neophodni da Novopazarac Omer Mihović upiše prvu godinu studija na Univerzitetu u Oksfordu, prenosi RTS.

Omer Mihović će na toj britanskoj visokoškolskoj ustanovi studirati molekularnu i ćelijsku biohemiju.

On je za RTS rekao da je zahvalan svim ljudima širom Srbije koji su mu pomogli da ostvari svoj san:

- Ovo je jedan neverovatan poduhvat prvo za osobu mojih godina, a i za našu zajednicu i za našu zemlju. Moram da priznam da sam veoma ponosan i da mi je veoma drago, ne samo zbog toga što sam srećan što ću ja otići na fakultet već i zato sto smo mi kao zajednica ne samo u Novom Pazaru, ne samo mi u Sandžaku, već i cela Srbija. Bilo je mnogo podrške iz Beograda iz Novog Sada iz drugih gradova. Ja, ako bude bilo mesta za mene, drage volje bih se vratio. Ja sam veliki patriota pogotovo lokal patriota - naveo je on.

Podsetimo, pre samo 6 dana Omera je od Oksforda delilo 10.000 evra, ali uz pomoć dobrih ljudi uspeo je da ostvari san.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    31. jul 2023 | 17:53

    Bravo za mladog studenta iz Novog Pazara,zahvaljujući donatorima iz cele Srbije.Medjutim,za takve vrhunske studente,mora da ima novca u resornim ministarstvima?!Sa obavezom da se vrate u Srbiju i pomgnu nasoj drzavi?!Nebih nam svake godine po raznim slučajevima nestajalo 72000 stanovnika?!Najviše odlaskom u inostranstvo?!Skolstvo nam je u zapećku po svim osnovama?!Minut do dvanaest ,da se pod hitno preduzmu mere oko obrazovanja?!Ko nam,i sa kakvim diplonama uci decu?!Da se vrati štampanje udzbenika u inostranstvu,ponovo obnovi stampanje u Zavodu za udzbenike u Beogradu,Obilićev venac.Neko namerno iz Srbije sa mentorima iz inostranstva uništava ono što nam je najvrednije u obrazovanju?!Pod hitno,oterati iz svih ministarstava i obrazovanja po fakultetima,pa naniže sve do obdaništa,nestrucne,sa ,,turističkim diplomama,,koje se kupuju kao ,,paradajz,,na pijaci!?Naravno,i sve penzionere,a zaposliti mladi strucan kadar?!

  • Mili

    31. jul 2023 | 22:12

    Moj komsija isto genije zavrsio srednju skolu za godinu dana ali njemu ameri dali sve besplatno da studira kod njih,ne znam zasto ovim traze lovu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA