Vreme čitanja: oko 1 min.

5 vozača traktora i jedan putnik poginuli od početka godine: MUP uputio apel

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba

  • 1
Prevrnuo se traktorista u okolini Čačka Foto: RINA

Ministarstvo unutrašnjih poslova, s obzirom na to da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora događa u vreme kada su u toku poljoprivredni radovi, apeluje na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju svih saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

Uprava saobraćajne policije ističe da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, a na šumskim putevima i njivama poginulo je devet osoba.

Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno.

Takođe apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću.

Ističemo da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alma

    1. avgust 2023 | 16:47

    Ako ne žele da se drže propisa a ni da žive onda neka teraju po svom,samo bez prinude da moraju da žive,komentar loš i sigurno pada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA