Vreme čitanja: oko 1 min.

U planu poskupljenje karata u gradskom prevozu u Novom Sadu, ali samo ako ih kupujete ovde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiglo je i objašnjenje

  • 0
Autobus Novi Sad GSP Novi Sad gradski prevoz Novi Sad Foto: Mateja Beljan

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, govoreći o gradskom prevozu, naveo je da rast mesečnih markica nije u planu.

Na pitanje portala 021.rs da li se nakon poskupljenja pojedinih komunalnih usluga očekuje još neka korekcija cena, Đurić je naveo da je u planu samo rast cene karata u samim vozilima gradskog prevoza koja trenutno košta 65 dinara.

Prema objašnjenju, jedan od razloga je i taj da je vozačima teško da vraćaju kusur.

"Zasad neće biti drugih poskupljenja, a što se tiče gradskog prevoznika razmišljamo da cena karte u vozilu poskupi. Ideja je da demotivišemo građane da kupuju karte u autobusima, jer nam se vozači žale da imaju problema sa vraćanjem kusura, na šta gube vreme. Ideja je da se te karte kupuju na kioscima i naložio sam direktoru da obezbedi dodatna prodajna mesta za tu svrhu, da ne bi bilo da imamo samo dva prodajna mesta. Karta u vozilima će od tada biti skuplja", poručio je gradonačelnik.

Đurić je ukazao na to da su dosadašnja poskupljenja bila posledica rastom cena energenata i da su javna preduzeća tražila i do 20 odsto više cene, ali da im to nije odobreno. Ocenjuje da firme nisu zadovoljne time koliki rast cena im je odobren, poručujući da ne može da se očekuje da građani sve plate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA