Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatan vrtić - tema današnje sednice Skupštine grada Subotice

Vreme čitanja: oko 1 min.

U prvih šest meseci ove godine realizacija budžeta grada je za 21 procenat veća u odnosu na isti period protekle godine

  • 0
Gradska kuća, Subotica Foto: Đorđe Đurić

Odbornici Skupštine grada na današnjoj, 38. redovnoj sednici diskutovaće o ostvarenju gradskog budžeta u prvoj polovini tekuće godine, a na dnevnom redu će se naći i izveštaji o stepenu realizacije programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i o raspodeli dobiti koja je ostvarena protekle godine. Takođe, jedna od tema sutrašnjeg skupštinskog zasedanja je besplatan boravak mališana u vrtićima "Naše radosti" od 1. septembra.

Ostvarenje gradskog budžeta za prvu polovinu godine iznosi 49,23 odsto što je, po oceni predsednika Skupštine grada Balinta Pastora, idealno, prenosi Subotica.com.

- To praktično znači da, ukoliko se ovaj trend nastavi do kraja godine, ostvarenje gradskog budžeta može biti gotovo 99 odsto, a bolje od toga zaista ne može. U prvih šest meseci ove godine realizacija budžeta grada je za 21 procenat veća u odnosu na isti period protekle godine - naveo je Pastor.

Nastavljaju se trendovi rasta prihoda od poreza i od poreza na zarade i ja se i ovoga puta zahvaljujem građanima i privredi što uredno plaćaju porez. Važno je istaći da je u značajnoj meri porastao nameski kapitalni transfer od APV u prvoj polovini 2023.

Poslovanje javnih i javno komunalnih preduzeća u prošloj godini i raspodela njihove dobiti biće tema 38. redovne sednice Skupštine grada, a od 14 preduzeća u 2022. godini pozitivno je poslovalo 13.

- Ukupan prihod grada od prošlogodišnje dobiti ovih preduzeća je 47,4 miliona dinara - precizirao je sagovornik.

Ta dobit, kao i prihodi od privrede i građana omogućavaju da se, na primer, donese odluka po kojoj će od 1. septembra vrtići biti besplatni. Tačnije, u objektima PU "Naša radost" i vrtiću "Vackor" od narednog meseca će boravak dece biti besplatan, dok će za boravak mališana u privatnim vrtićima grad nadoknaditi mesečne troškove po detetu u iznosu od 10 hiljada dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA