≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sanitarna inspekcija kontrolisala bazene i kupališta: Evo koliko je kazni napisano

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nisu izrečene kaznene mere na teritoriji 6 odseka za sanitarni nadzor: Šabac, Užice, Kraljevo, Vranje, Valjevo i Pirot

  • 0
Bazen Foto: Shutterstock

Sanitarni inspektori Odeljenja sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja, u periodu od 3. do 14. jula, izvršili su redovan terenski inspekcijski nadzor zatvorenih i otvorenih bazena i javnih kupališta, ugostiteljskih objekata u okviru njih i osoba pod sanitarnim i zdravstvenim nadzorom u kontrolisanim objektima u 18 upravnih okruga i Gradu Beogradu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. 

Predmet inspekcijskog nadzora bili su ispunjenost opštih sanitarno-higijenskih uslova, zdravstvena ispravnost bazenske vode, korišćeni biocidni proizvodi, kao i lica pod sanitarnim nadzorom.

U ovom periodu sanitarni inspektori su kontrolisali 64 zatvorena bazena, 182 otvorena bazena, 13 javnih kupališta, 165 ugostiteljskih objekata u okviru zatvorenih i otvorenih bazena i javnih kupališta i 828 zaposlenih osoba pod sanitarnim i zdravstvenim nadzorom.

Kako se navodi u saopštenju, preduzete su upravne i kaznene mere.

"Doneto je 53 rešenja za otklanjanje nedostataka zbog kojih postoji opasnost po zdravlje ljudi, a koji se odnose na propisane opšte i posebne sanitarne uslove i higijensko stanje u objektu; doneto su 2 rešenja zabrane korišćenja prostorija, uređaja, opreme, nameštaja i pribora zbog higijenskih nedostataka koji bitno ugrožavaju zdravlje ljudi, dok se ne otklone utvrđeni nedostaci; doneto je 11 rešenja privremene zabrane obavljanja delatnosti licima bez izvršenih obaveznih zdravstvenih pregleda određenih kategorija zaposlenih u rokovima i na način propisan zakonom, do obavljanja istih tj. do pribavljanja rezultata da ne boluju od određenih zaraznih bolesti, odnosno da nisu nosioci uzročnika tih zaraznih bolesti; izdata su 44 prekršajna naloga u iznosu od 5.000 dinara na licu mesta za prekršaj fizičkog lica zbog neodržavanja higijene objekta i njegovog neposrednog okruženja, higijene prostorija, postrojenja, uređaja, nameštaja, opreme, pribora, i drugih higijenskih mera u cilju zaštite zdravlja stanovništva; podneto je 15 zahteva prekršajnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog lica i odgovornog lica u pravnom licu, zbog učinjenih prekršaja", navodi Ministarstvo zdravlja.

U sprovedenom nadzoru nisu izrečene kaznene mere na teritoriji 6 odseka za sanitarni nadzor: Šabac, Užice, Kraljevo, Vranje, Valjevo i Pirot.

(Telegraf.rs)

Video: Danica Grujičić i predstavnici AG Instituta potpisali ugovor o rekonstrukciji UKC Kragujevac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA