Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali heroji velikog srca: Deca iz čačanskog vrtića prodavala limunadu, zarađeni novac poklonjen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Limunada se prodavala po ceni od 50 dinara, a prikupljeno je 23.000 dinara * Jedna donacija bila je za Vojku Jevtović 11.500 dinara, a druga, u istom iznosu za Nađu Marković

  • 0
Čačak, vrtić, prodaja limunade Foto: RINA

Da dobre i humane ideje uvek dobro prolaze, pokazuje i primer iz jednog čačanskog privatnog vrtića. Mališani su prošle godine tokom letnjih aktivnosti cedili limun, a onda su prodavali limunadu, ali samo kroz igru. Ove godine su ipak odlučili da limunadu prodaju, a sav novac uplate u humanitarne svrhe i za lečenje onima kojima je potrebno.

- Deca su svoje utiske o pravljenju limunade i "igri prodaje" preneli roditeljima kojima se ideja jako dopala, pa smo u saradnji sa njima ove godine organizovali "Limunijadu" koja je bila humanitarnog karaktera. Deca su napravila i prodala preko 40 litara limunade svojim roditeljima, bakama i dekama i svima onima koji su želeli da učestvuju u humanitarnoj akciji - kažu za RINU u PPU "Čarolija".

Limunada se prodavala po ceni od 50 dinara, a prikupilo se 23.000 dinara. Sav taj novac je uplaćen na račune sugrađanki kojima je novac potreban za lečenje.

Jedna donacija bila je za Vojku Jevtović 11.500 dinara, a druga za Nađu Marković, 11.500 dinara.

- Limunijadu je posetio veliki broj ljudi koji su zajedno sa decom našeg vrtića uživali u hladnom osveženju. Potrudićemo se da "Limunijadu" tradicionalno održavamo svake godine u našem vrtiću. U organizaciji su bila uključena deca i roditelji zajedno sa direktorom Radošem Teofilovićem i vaspitačima PPU "Čarolija - kažu u ovoj predškolsko ustanovi.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak devojčice koja prodaje krofne kako bi pomogla bolesnom ocu: Država će pomoći za izlečenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA