Vreme čitanja: oko 1 min.

KCS demantuje da sestre i lekari na Kardiologiji rade posao spremačica u noćnim smenama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napominje se da neprovereni natpisi i tvrdnje ovakvog tipa, osim što narušavaju ugledu Klinike za kardiologiju, unose i nemir među pacijente

  • 2
Klinički centar Srbije Foto: Facebook/Klinički centar Srbije

Uprava Univerzitetskog kliničkog centra Srbije odbacila je kao neistinite navode pojedinih medija da su uslovi rada na  Klinici za kardiologiju na najnižem nivou do sada i izričito demantovali da lekari i sestre rade posao spremačica u noćnim smenama.

- Na tvrdnje koje su navedene u tekstu, teško je uopšte i odgovoriti s obzirom na to da ne odgovaraju istini. S obzirom na to da se u tekstu tvrdi da dr Parapid nije dozvoljeno da radi još jedan dodatni dan u ambulanti, na osnovu uvida u dokumentaciju Klinike, tvrdimo da se dr Parapid nikada nije obratila sa zahtevom Upravi Klinike za kardiologiju da radi dodatno još jedan dan ambulantu - navodi se u saopštenju i dodaje:

- S tim u vezi napominjemo i da su svako angažovanje medicinskog osoblja i raspored rada isključivo usklađeni potrebama pacijenata. Neistina je, takođe, da su uslovi rada na ovoj klinici na najnižem nivou do sada, kao što i odlučno demantujemo da lekari i sestre rade posao spremačica u noćnim smenjama, već isključivo posao koji je definisan Ugovorima o radu svakog zaposlenog.

Dodaje se da neprovereni natpisi i tvrdnje ovakvog tipa, osim što narušavaju ugledu Klinike za kardiologiju najveće kuće zdravstva Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, unose i nemir među pacijente, te se mediji najljubaznije mole da se suzdržavaju od plasiranja ovakvih vesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    4. avgust 2023 | 16:36

    Dodjite na zapad da vidite da sve medicinske sestre menjaju posteljinu i ciste sve za pcijentom

  • Samira Dzenanovic

    4. septembar 2023 | 19:30

    Ali zato spremaci rade i ono sto nije njihov posao,a najnize moguce placeni.Plata se dize medicinskim radnicima ,spremaci i ostali radnici nisu medicinari.A u ordinaciju ne bih mogli da udju da ta ista spremcica ne isprazni korpu i ne sredi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA