Vreme čitanja: oko 1 min.

Parastos u Crkvi Svetog Marka za ubijene u "Oluji"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi porodica stradalih i prognanih i predstavnici udruženja položili su vence na spomenik stradalim Srbima tokom ratova devedesetih

  • 2
Parastos žrtvama Oluje u Crkvi Svetog Marka Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Episkop remezijanski Stefan, u ime patrijarha srpskog Porfirija, služio je parastos u Crkvi Svetog Marka u Beogradu za ubijene u hrvatskoj vojnoj operaciji "Oluja".

Članovi porodica stradalih i prognanih i predstavnici udruženja položili su vence na spomenik stradalim Srbima tokom ratova devedesetih, piše RTS.

"Nema pravde za srpske žrtve i zato je veoma važno što Srbija i Republika Srpska zajedno na državnom nivou obeležavaju dan sećanja na stradanje i progon srpskog naroda sa područja Republike Srpske Krajine, ali i sa područja čitave Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U zapadnom delu međunarodne zajednice vladaju dvostruki standardi. I dalje se Srbi smatraju najvećim krivcima za ratove na prostoru bivše Jugoslavije. U Hrvatskoj i BiH se slave ratni zločinci, odaju se počasti bošnjačkim i hrvatskim žrtvama, a nažalost srpske žrtve se omalovažavaju", rekao je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beogradjanka

    5. avgust 2023 | 14:40

    Bog da podari rajska naselja u vecnosti svim Srbima stradalim od zlocinacke ruke u oluji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA