Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarstvo zdravlja: Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti Paunova 2 uskoro na Vračaru

Vreme čitanja: oko 2 min.

U narednih mesec dana, napominje se, ispražnjeni deo tog objekta biće rekonstruisan i spreman za preseljenje

  • 1

"Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti iz Paunove ulice u Beogradu uskoro će biti preseljena na Vračar, dok se ne pronađe adekvatno rešenje za tu ustanovu", saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, povodom pisanja medija o "nebrizi Ministarstva zdravlja i Grada Beograda o pacijentima Dnevne bolnice za bolesti zavisnosti 'Primarijus dr Branko Gačić' u ulici Paunova 2 u Beogradu, obaveštavamo javnost da Ministarstvo i Grad od aprila intenzivno rade na rešavanju ovog problema, ali da nijedna od ponuđenih privremenih lokacija donedavno nije bila prihvaćena od strane zaposlenih u bolnici", prenosi RTS.

"Nadležni u Ministarstvu i Gradu obišli su veliki broj lokacija i zaposlenima u bolnici ponudili da izaberu jednu od tri lokacije kao privremeno rešenje dok se ne obezbedi stalno adekvatno rešenje za ovu ustanovu. Nažalost, oni su sva tri predloga odbili, tako da su tek nedavno prihvatili četvrti predlog, lokaciju Zdravstvene stanice Doma zdravlja Vračar, u ulici Kneginje Zorke 15", dodaje se u saopštenju.

U narednih mesec dana, napominje se, ispražnjeni deo tog objekta biće rekonstruisan i spreman za preseljenje.

"Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti 'Primarijus dr Branko Gačić' će raditi na ovoj lokaciji sve dok se ne pronađe adekvatno stalno rešenje za ovu ustanovu, na čemu intenzivno rade i Ministarstvo zdravlja i Grad Beograd", poručuje se u saopštenju.

"Na kraju napominjemo, da bi javnost do kraja bila pravilno informisana, da Dnevna bolnica za bolesti zavisnosti 'Primarijus dr Branko Gačić' nije ustanova stacionarnog tipa za hospitalizaciju pacijenata koji su sada 'izbačeni na ulicu', kao što se možda moglo pogrešno razumeti iz medijskih objava, već dnevnog tipa u koju dolaze pacijenti sa članovima porodice na program sistemske porodične terapije", zaključuje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Građevinska inspekcija naložila je da se objekat bolnice u Paunovoj 2 zatvori, a lekari su upozoravali da ako se ne nađe rešenje zavisnici od alkoholizma, kockanja, droge, lekova i interneta neće dobijati adekvatnu terapiju, a posledice će biti poražavajuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    6. avgust 2023 | 08:15

    Ovom odlukom unistava se miran kraj i prilaz hiljada turista hramu sv Save.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA