≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čačak plače za Lelom, profesorom i akademskim slikarom, čiji roditelji optužuju bolnicu za njenu preranu smrt

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osnovna škola "Vladislav Petković Dis" Zablaće oprostila se od svog profesora likovne kulture

  • 1
Očajni roditelji preminule Lele iz Čačka Foto: RINA

U subotu je posle teške bolesti preminula Lela Tomašević, akademiska slikarka, dugogodišnja saradnica Kulturnog centra, piše Ozon press.

Lela je godinama bila jedan od nastavnika u Dečjem likovnom studiju, gde je predano najmlađima prenosila veštine slikarskog zanata. Svojim radom im je ostavila trajni pečat, znanje i ljubav prema umetnosti. Njima, kao i svima nama koji smo je poznavali, ostaće u neizbrisivom sećanju, a Kulturni centar je izgubio dragocenu saradnicu – navode iz Kulturnog centra Čačak.

Osnovna škola "Vladislav Petković Dis" Zablaće oprostila se od svog profesora likovne kulture.

– Dragi naši učenici, saradnici, roditelji, prijatelji, moramo da vas, sa neizdrživom tugom i ogromnim bolom obavestimo da smo danas izgubili velikog čoveka, iskrenog prijatelja, saradnika i mladog i sjajnog umetnika. Ostali smo bez naše dobre Lele Tomašević. Lela je bila osoba koja je disala umetnost. Stvarala ju je sa velikim zanosom i ljubavlju koju je budila gde god se pojavi. Živela je umetnost. Udisala je i izdisala samo dobrotu, po kojoj ćemo je pamtiti. Lela, hvala ti za vreme koji si nam poklanjala. Hvala ti za plemenitost koju si i u nama budila. Slava ti!

Nijedan čovek nije ostrvo, celina za sebe; svaki čovek delić je kontinenta, deo kopna. Kad more otrgne grumen, Evropa postaje manja, baš kao što se sa grebenom dešava, baš kao što se sa palatom prijatelja tvog ili tvojom dešava: – čoveka svakog kopni i mene, jer i ja u rod ljudski spadam, i s toga mi uopšte dato nije da znam za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom – Džon Don.

Podsetimo, porodicu Tomašević pre samo dva dana snašla je stravična porodična tragedija, kada su izgubili ćerku Lelu koja je u čačansku bolnicu primljena u lošem stanju i sumnjalo se da je imala moždani udar. Potom je prebačena u Kragujevac gde je i preminula, a roditelji su ubeđeni, kako kažu, da im je dete ubila nebriga u zdravstvenoj ustanovi.

Za Telegraf.rs oglasili su se iz UKC Kragujevac povodom ovog slučaja i otkrili da je u toku formiranje komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada.

- U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, u toku je formiranje Komisije za unutrašnju kontrolu kvaliteta stručnog rada, čiji je zadatak da ispita sve aspekte lečenja Lele T. iz Čačka - kazali su nam.

Takođe, naveli su da UKC Kragujevac neće biti u mogućnosti da se izjašnjava, dok ne budu poznate sve okolnosti u vezi sa lečenjem preminule pacijentkinje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA