≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski vojnici idu da pomognu Sloveniji, koja je žestoko pogođena poplavama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naša vojska ide da pomogne građanima koji su pogođeni stravičnim poplavama koje su prethodnih dana pogodile Sloveniju

  • 26

Pripadnici Vojske Srbije upućeni su danas u Sloveniju da pruže pomoć stanovništvu te zemlje koja je prethodnih dana pogođena stravičnim poplavama.

U Sloveniju su danas, s vojnog aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici, upućena 22 pripadnika Vojske Srbije i helikopteri "H-145" i "Mi-17".

Podsetimo, poplave u Sloveniji odnele su najmanje pet života, a pričinjena je materijalna šteta od nekoliko milijardi evra.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da, na zahtev predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Republike Srbije, naša vojska danas šalje prvu grupu pripadnika u Sloveniju, kako bi pomogli stanovništvu i državi u muci koja ih je zadesila, izazvanoj vremenskim nepogodama.

"Iako je situacija i dalje vrlo teška i kritična, naša vojska i naši vojnici spremni su da budu na visini zadatka, da se nađu u pomoći prijateljima iz Slovenije. Time još jednom pokazujemo da je Srbija iskren i kredibilan partner i prijatelj, a prijatelji se pokazuju kad je muka i kad je nevolja, jer lako je kad je dobro", rekao je Vučević.

Ministar je naglasio da je siguran da će srpski oficiri, podoficiri i vojnici na najbolji mogući način pomoći građanima Slovenije, predstavljati sebe i svoju jedinicu, a svakako predstavljati našu državu Srbiju.

"Želim im hrabro i mudro postupanje i izvršavanje zadataka i dužnosti i dobar let", poručio je ministar Vučević.

Prema njegovim rečima, u Sloveniju su danas upućeni pripadnici iz Ratnog vazduhoplovstva i 63. padobranske brigade, a sutra kopnenim putem kreće konvoj sa osam cisterni – četiri za gorivo, četiri za vodu, kao i još 34 pripadnika Vojske Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme napravilo haos u Sloveniji: Ljudi na krovovima čekaju pomoć, oglasile se i sirene za uzbunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Braca

    9. avgust 2023 | 12:37

    Objasnite porodicama dece-vojnika pobijenih s ledja kako ste prijatelji i kome pomaze te sram vas bilo

  • Zoki

    9. avgust 2023 | 12:26

    A kod nas jos nisu sklonjena drveca,sut.....e drzavo!!!

  • Buda

    9. avgust 2023 | 14:08

    Pomogli su i oni nama 91-e god da se 40 Srpskih sinova koji su bili na odsluzenju regularnog vojnog roka nikad ne vrati svojim kucama i roditeljima. Toliko od mene jednog od prezivelih ucesnika iz tog masakra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA