Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveni krst Leskovca obradovao decu: Osnovce dobrog uspeha koji nemaju novca šalju na more

Vreme čitanja: oko 2 min.

najavljeno je da će biti pokriveni i refundirani i troškovi nabavke putnih isprava (pasoša) za ovu decu

  • 0
Lefkada Foto: Tanjug/Anđelko Utješanović

Crveni krst Leskovac, uz podršku grada Leskovca i Crvenog krsta Srbije, posle 10 godina od poslednjeg odlaska dece u organizaciji Crvenog krsta, organizovano šalje osnovnoškolsku decu (7-14 godina starosti), na oporavak u odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima, u Crnoj Gori.

Reč je o deci iz socijalno ugroženih porodica i iz porodica sa samohranim roditeljem, a koja su ostvarila dobre rezultate u školovanju, piše Jugmedia.

Iz Leskovca će ove godine na odmor u Baošići, o trošku Crvenog krsta, otići 25 deteta koje će, sem oporavka u odmaralištu biti i učesnici Letnje škole podmlatka Crvenog krsta Srbije u tom predivnom letovalištu, a biće organizovane i druge aktivnosti koje će voditi ekukovani mladi volonteri Crvenog krsta Zrenjanin i Subotica.

24 časa sa decom u objektu boraviće i lekar pedijatar. Sa decom iz Leskovca će put Baošića kao vaspitač krenuti učitelj Perica Petrović, član UO Crvenog krsta Leskovac i višegodišnji vaspitač u Kopašnici.

Put, smeštaj, ishrana i kompletan boravak sa aktivnostima je potpuno besplatan, a sredstva za oporavak dece obezbedio je Crveni krst Srbije u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a najavljeno je da će biti pokriveni i refundirani i troškovi nabavke putnih isprava (pasoša) za ovu decu.

Akcija je organizovana uz pomoć Aktiv direktora Osnovnih škola, a Predsednik Aktiva, kao i svi direktori Osnovnih škola sa područja Grada Leskovca su u vreme sopstvenog godišnjeg odmora uspeli da sa svojim kolegama iz škola izvrše odabir dece koja se upućuju u odmaralište.

Ova akciju su pomogli i Republički fond za zdravstveno osiguranje – Filijala Leskovac koja je po ubrzanoj proceduri uspela da deci obezbedi besplatno putno zdravstveno osiguranje za boravk u Crnoj Gori, kao i MUP RS, PU Leskovac u procesu izdavanja pasoša u veoma kratkom roku i na tome su im ,kako kažu, zahvalni.

Pored dece iz Leskovca u Baošićima će o trošku Ministarstva boraviti i deca iz Prokuplja, Boljevca, Šapca, kao i deca iz Rume koja se komercijalno upućuju u odmaralište.

Polazak dece prema odmaralištu Baošići je sutra, 10.8.2023. godine, u 20 časova sa platoa ispred Železničke stanice, a okupljanje dece je u 19:30 časova. Deca će u Baošićima boraviti od 11. do 21. avgusta.

Grad Leskovac je za ovu decu obezbedio i prigodni poklon koji će deci biti uručen pre polaska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA