Vreme čitanja: oko 1 min.

Poplavni talas iz Hrvatske stigao u Srbiju: Ovako jutros izgleda Sava u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelena Jerinić ističe da je, kao što je i prognozirano, Dunav kod Bezdana danas već dostigao vrh

  • 0

Posle poplava u Sloveniji i visokog vodostaja reka u Hrvatskoj, hidrolozi su najavili da se očekuje se porast nivoa većih reka i u Srbiji. Kritičnih mesta za sada nema, ali se tokom vikenda očekuje "vrh vodenog talasa" Dunava i Save.

Kako se vidi na snimku na početku teksta, stanje na Savi u Beogradu je stabilno. Ono što je primetno jeste da ima dosta debala i delova drveća koji plutaju, kao i da se kreću malo većom brzinom.

Ipak, sudeći po prognozama hidrologa i Rebubličkog hidrometeorološkog zavoda, razloga za brigu nema.

Kako je za RTS objasnila hidrolog Jelena Jerinić, u narednih nekoliko dana nisu najavljene velike padavine, a u narednih deset prognozira se toplo vreme, sa ponekim pljuskom koji neće ništa poremetiti što se tiče hidrološke situacije.

Manji i srednji vodotoci su u stagnaciji ili opadanju, a kada je reč o vodotocima velikih reka, još uvek su daleko i od granice redovne odbrane od poplava.

Jelena Jerinić ističe da je, kao što je i prognozirano, Dunav kod Bezdana danas već dostigao vrh.

Što se tiče Sremske Mitrovice i Šapca, vrh se očekuje u toku današnjeg dana, eventualno sutra pre podne, a u Beogradu sutra, odnosno prekosutra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA