Vreme čitanja: oko 1 min.

Kolaps na graničnim prelazima kod Prijepolja, kilometarske kolone vozila: Kroz Crnu Goru se putuje satima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako bi se izbegle gužve i dugačke kolone na granici, preporučuje se korišćenje prelaza preko Jabuke

  • 0
Gužve na graničnim prelazima Foto: RINA

Od ranih jutarnjih sati na magistralnom putu koji vodi ka Prijepolju i dalje ka crnogorskoj granici pojačan je intenzitet saobraćaja, a na samim graničnim prelazima formirane su dugačke kolone vozila.

- Čeka se više od pola sata, vrućina je velika. Ali, nismo iznenađeni jer je ovo datum kad je smena turista i nije da nismo očekivali kolaps. Nismo ljubitelji noćne vožnje, tako da, to nam je što nam je - kaže za RINU Slobodan Sekulić koji je iz Kraljeva krenuo za Budvu.

Međutim, sudeći po fotografijama koje stižu iz Crne Gore gužve na samoj granici su samo početak saobraćajnog kolapsa koji ih očekuje na putu do mora.

- Najkritičnija deonica je od Podgorice ka Baru, tunel Sozina. Tu su kilometarske kolone i čeka se bukvalno satima. Zatim sledi deonica od Cetinja do Budve preko Brajića gde je takođe haos, ali i od Budve preko Kotora do Tivta svaki dan se bukvalno mili po putu, nemate potrebu, verujte, na toj deonici ubaciti u treću brzinu - kaže Marko, taksista iz Budve.

Vozačima se savetuje dodatan oprez i strpljenje tokom putovanja do Crnogorskog primorja. Onima koji kreću iz Srbije poseban oprez se preporučuje na deonici od Nove Varoši do Prijepolja preko Bistrice, jer je tokom letnje sezone na tom delu puta došlo do nekoliko teških saobraćajnih nesrećnih nesreća sa smrtnim ishodima.

Kako bi se izbegle gužve i dugačke kolone na granici, preporučuje se korišćenje prelaza preko Jabuke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA