≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Albanci došli u Guču, pa stali pred kameru Telegrafa: Prvo komentarisali naše devojke

Vreme čitanja: oko 2 min.

Većina građana je zadovoljna uslugom i organizacijom, ali ima i onih koji nisu zadovoljni cenama

  • 28

Tradicionalno se svake godine u Guči održava Sabor trubača, a ove godine je bio održan 62. po redu. Posetili smo jednu od najvećih manifestacija u Srbiji, koja okuplja veliki broj gostiju iz inostranstva. Tokom dva predsaborska i tri saborska dana, razgovarali smo sa velikim brojem ljudi, a oni su nam izneli svoje mišljenje o Dragačevu.

Pred našom kamerom, nisu se libili da kažu šta im smeta, ali i šta im se najviše sviđa. Na samom početku, naišli smo na grupu momaka poreklom iz Albanije.

- Ovde volimo sve, hranu, muziku, piće.... Ma sve, a najlepše su vam devojke. Neverovatne su! Idemo da uživamo - rekli su nam.

Probali su i rakiju, pa se veselili uz trubu.

Pored velikog broja omladine, Guču posećuju i građanima srednjih gidina, te smo tako upoznali ženu kojoj je ovo 48 poseta Guči.

- Ma Guča je sjajna, ja sam ovde uvek, mislim da mi je sada 48 put i opet ću doći. Dolaziću dok sam živa.

"Ma kakva Švajcarska" - to su bile reči momka, koji je na glavi imao šajkaču, a ogrtač mu je bila naša zastava.

- Ovo je fenomenalno, ovo nema nigde! Ja živim u Švajcarskoj, i moram ka da kažem svima da dođu ovde, nikako ne smete da propustite ovaj spektakl. Ovo ima samo Srbija, ma kakva Švajcarska - rekao nam je kroz osmeh i otišao kod trubača.

Većina građana je zadovoljna uslugom i organizacijom, ali ima i onih koji nisu zadovoljni cenama.

- Ovde smo ne znam koji put, nije mi ništa bitno sem ove ovde atmosfere, ali jedna stvar mi smeta - cene. Ove godine su pojačane cene, pa eto to bih zamerio, ali ništa sem toga - rekao nam je jedan gospodin, a potom je jedan par odelio sa nama njihovo iskustvo:

- Ovde smo tri dana, ovo je preti ili šesti put da dlazimo i ostajemo do kraja. Guča je sjajna, i sve je kako treba, veselo i lepo.

Sudeći po reakcijama ljudi, Guča je ove godine zaista uspela da pobere simpatije novih gostiju, ali i održi ono staro oduševljenje kod građana koji je ponovo posećuju nekoliko godina zaredom. Ukoliko se odlučite da posetite Guču naredne godine, imajte na umu iskustva naših sagovornika i sigurno nećete pogrešiti.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je Sanja, jedina devojka u Srbiji koja peče vola na ražnju: Otkriva nam tajnu najukusnijeg mesa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    14. avgust 2023 | 14:13

    A sta nasi traze kod njih na moru pa nisu ni oni svi isti kao sto nismo ni mi. Ako su dosli onda im se svidja kod nas, zaboraviliste koliko je nasih ljudi ozenjeno sa Albankama i da ima razlike izmedju siptara i pravih Albanaca.

  • Had88

    14. avgust 2023 | 15:23

    Ne znam cemu ovaj naslov? Sta sada mi trebamo da se odusevimo sto su arnauti dosli na gucu jos gledaju nase devojke hahhahaha

  • Đorđe

    14. avgust 2023 | 14:21

    To su pravoslavci iz Albanije .Oni koji su bili primorani na to tj njihovi preci .Ima ih jako mnogo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA