≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragan Marković – Markoni: Penzioneri Vojvodine daće doprinos Strategiji za stare!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marković je istakao da Vlada Republike Srbije nakon osam godina priprema novu Strategiju za stare čiji je cilj da u narednih sedam godina postanu uključeniji u društvena događanja i da im se poboljša kvalitet života

  • 0
PUPS Zrenjanin Foto: Privatna arhiva/PUPS

Druga Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održana je danas u Zrenjaninu, a domaćin je Gradsko udruženje penzionera. Takmičenje se održalo u više disciplina (štafeta u brzom hodanju, izvođenje penala na male golove, izvođenje slobodnih bacanja, pikado, šah…), a učešće je uzelo 37 ekipa iz gradova Vojvodine.

Na svečanoj Olimpijadi sporta penzinera Vojvodine obratio se zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Dragan Marković - Markoni i tom prilikom izjavio: "Gradsko udruženje penzionera Zrenjanin ima dugu tradiciju u organizaciji sportsko-rekreativnih aktivnosti i zato sam podržao incijativu da sedište druge Olmpijada penzionera Vojvodine bude baš u Zrenjaninu u kontekstu decentralizacije Srbije, kao i

da je odlična saradnja sa lokalnom samoupravom. Ideja je da ovaj događaj postane tradicija i da ovakvih druženja bude što više".

PUPS Zrenjanin Foto: Privatna arhiva/PUPS
PUPS Zrenjanin Foto: Privatna arhiva/PUPS

Marković je istakao da Vlada Republike Srbije nakon osam godina priprema novu Strategiju za stare čiji je cilj da u narednih sedam godina postanu uključeniji u društvena događanja i da im se poboljša kvalitet života.

"Predsednik Saveza penzionera Srbije Andrija Savić i ja smo uzeli učešće u izradi nove Strategije za stare i zamolili smo sve predsednike opštinskih organizacija penzionera Srbije da dostave predloge i akcioni plan Savezu penzinera Srbije, a mi ćemo dostaviti Ministarstvu za brigu o porodici i demografiji da ih uvrste u Stretegiju", rekao je Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA