Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo čudo u Bogatiću: Preslatki Despot zaigrao kolo, a ima tek 15 meseci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nedavno su održane dve manifestacije na kojima se igralo i pevalo i nema ko nije zapazio ovog veselog bebca

  • 5

Iako ima tek 15 meseci, preslatki plavušan Despot ukrao je šou na svakoj manifestaciji u Bogatiću gde se pojavio sa svojim roditeljima, tetkom ili bakom i dekom.

Nedavno su održane dve manifestacije na kojima se igralo i pevalo i nema ko nije zapazio ovog veselog bebca.

- Jednostavno nema mira čim počne muzika. Nema šanse da sedi u kolicima ili da bude nekom od nas u naručju. Otima se, negoduje ako ga ne puštamo, a onda kreće njegov šou. Igra, trčkara, širi ruke, vrti glavicom, tapše rukicama - opisuje otac Braniša.

Malo u ritmu, pa u krug, levo-desno, sa osmehom i uzdignutih ručica "odigra" svojih pet minuta koliko traje folklorna koreografija. Za to vreme brižni baka i deka "na iglama" prate da se slučajno ne uhvati u kolo sa igračima i napravi opštu pometnju.

- Despot je živahno dete i reaguje na muziku i igru. Rano je krenuo i možda postane najbolji igrač folklora u našoj familiji - priča baka Zorica.

"Krv nije voda", podseća na staru izreku deka Nebojša i pojašnjava da su on i baka Zorica u mladosti igrali u folkloru, otac Braniša i tetka Branislava su u četvrtoj deceniji i još su aktivni igrači u FA "Đido", a jedino majka Ivana nikada nije zaigrala u kolu.

- U našoj Ulici Spasoja Jokića iz skoro svake kuće je bilo igrača, a iz naše sa Despotom sada ima čak troje - u šali priča deka Nebojša i dodaje da je naručio da je za unuka poručio izradu stare mačvanske narodne nošnje, šajkače i opančića kako bi "nastupi" najmlađeg igrača iz familije bili još atraktivniji.

(Telegraf.rs)

Video: "Borili smo se zajedno i zvaće se Pavle": Emotivna izjava majke heroja iz Gornjeg Milanovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA