≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obilni pljuskovi sa grmljavinom zahvatili OVE predele Srbije: Šta se očekuje u nastavku noći i ujutro?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija je ovih dana pod uticajem visinskog ciklona

  • 1
Vremenska prognoza nevreme grmljavina munje Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ove večeri jačih pljuskova sa grmljavijnom ima u Pomoravlju, Podunavlju, u delovima Šumadije, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu i na istoku Srbije.

Ovi sistemi premeštaju se u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu, a prema ponoći zahvatiće i šire područje Beograda.

Inače, u ovim predelima Srbije kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tokom cele noći, pri čemu će biti i obilnjih padavina, a do jutra će ponegde pasti i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Ne postoji opanost od jačih oluja i grada, ali se lokalno očekuju jači grmljavinski procesi.

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo.

Inače, Srbija je ovih dana pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom premešta preko Srbije dalje prema severu.

On će sutra tokom dana odmaknuti dalje na sever preko Mađarske, pa će na jugu Srbije već od jutra biti vedro, a razvedravanje će se prema podnevu širiti i prema severu Srbije, gde će još tokom jutra i dela prepodneva biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, u jutarnjim časovima i obilnijih.

Položaj ciklona je takav da se preko našeg područja oblačni i padavinski sistemi premeštaju u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu.

I pored pljuskova sa grmljavinom, u Srbiji je ove večeri toplo. Trenutne temperature u većem delu zemlje kreću se od 17 do 23°C, u Beogradu je 22°C. Zlatibor i Sjenica mere 16°C, a Kopaonik 13°C.

Do jutra minimalna temperatura spustiće se na 14 do 20°C, dok će u sredu maksimalna biti slična današnjoj i biće do 29-30°C, u Beogradu do 28°C.

(Telegraf.rs)

Video: Zabeleo se Zlatibor usred leta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    15. avgust 2023 | 23:35

    Rekli su danas 35 stepeni kad ono 20 popodne,iskukali metorolozi loše vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA