≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U naredna dva sata obilne padavine u ovim delovima Srbije: Evo kad stiže razvedravanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Maksimalna dnevna temperatura do 32°C, u Beogradu ispod 30°C

  • 1
Đorđe Đurić, vremenska prognoza kiša Foto: Telegraf/M.B.

Na severu i istoku Srbije u sredu pre podne oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, u Banatu, u Braničevskom okrugu, u Podunavlju i u Pomoravlju ujutro i uz obilnije padavine. Tokom dana smanjenje oblačnosti.

U ovim predelima Srbije kiša povremeno pada od sinoć, ponegde i bez prestanka i praćena je pljuskovima sa grmljavinom, a ukupno se na pojedinim lokacijama očekuje da padne preko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Najobilniji pljuskovi uz jaku grmljavinu ovog jutra očekuju na širem području Velike Plane, Požareca, Petrovca na Mlavi, Smedereva i Kovina i da će na ovom području obilnih padavina biti u naredna dva sata.

Oblačni i padavinski sistemi premeštaju se u jugoistocnoj visinskoj struji prema severozapadu. Naša zemlja i dalje je pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom premesta preko naseg područja.

On će u toki dana odmaknuti dalje na sever prema Mađarskoj, uz razvedravanje u Srbiji i to će biti uvod u stabilzaju i povratak leta od sutra.

U ostalim predelima Srbije u sredu će biti sunčano, kasnije posle podne ponegde uz jači razvoj oblačnsti iu uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura od 14 do 20°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C.

U Beogradu u sredu pre podne oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ujutro i uz više padavina. Posle podne smanjenje oblačnosti. Duvaće umeren do pojačan jugoistočnu vetar. Jutarnja temperatrura 20°C, maksimalna dnevna 28°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    16. avgust 2023 | 08:26

    Ubi nas celu noc grmljavina,ispunila vam se želja,najzad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA