Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbiju očekuje novi talas pljuskova sa grmljavinom: Otkrivamo koje će delove zemlje pogoditi i kada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Narednih dana zbog visoke vlažnosti vazduha biće i veoma sparno Evo kada i gde se očekuje novi talas pljuskova sa grmljavinom: U ovim predelima Srbije biće najizraženiji

  • 6
Vreme, grmljavina Foto: Shutterstock

Srbija je prethodnih dana bila pod uticajem visinskog ciklona, koji je delovima Srbije doneo veoma obilne padavine, poplave i bujice.

Danas je došlo do popunjavanja visinskog ciklona sa centrom iznad severozapadnog Balkana i njegovog izmeštanja iznad Mađarske, dok se istovremeno iznad Alpa i istoka Evrope nalazi polje anticklona.

Usled ovakve sinoptičke situacije danas je u Srbiji došlo do stabilizacije vremena. Ipak, stabilizacija vremena neće biti u potpunosti, jer će i do kraja sedmice nad našim područjem kružiti i dalje nešto vlažnija vazdušna masa, uz pojavu nestabilnosti.

U petak će jutro u većem delu Srbije biti maglovito, naročito u dolinama, kotlinama i na visoravnima. Tokom dana na jugu i istoku Srbije biće sunčano, a u ostalim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ujutro, pre podne i sredinom dana uglavnom u severnim i zapadnim predelima Srbije. Posle podne i pred kraj dana pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u jugozapadnim predelima Srbije. Lokalno u ovim predelima može da bude i jačih grmljavinskih procesa, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu palo i premko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Ipak, ne postoji opasnost od jačih grmljavinskih oluja i nepogoda.

Jutarnja temperatura u petak biće od 15 do 20°C, maksimalna dnevna od 29 do 33°C, u Beogradu do 30°C.

Zbog povećane vlažnosti vazduha biće i veoma sparno.

Za vikend toplo. Ipak, prvog dana vikenda biće i dalje nestabilnije, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, ali i u delovima centralne Srbije. Na istoku i jugoistoku biće sunčano.

Drugog dana vikenda biće stabilnije i u većini predela sunčano, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom biće rezervisani samo za brdsko-planinske predele.

Maksimalna temperatura u subotu biće od 29 do 33°C, a u nedelju od 30 do 34°C.

Prema trenutnim prognozama sledeće sedmice očekuje nas sunčano i pravo letnje vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TT

    17. avgust 2023 | 17:02

    Da li je moguće da na državnoj televiziji javljuju za vikend u Beogradu temperaturu od 37-38 stepeni i sunčano, vi za isti period javljate 30dtepeni najvišu dnevnu i oblačno sa kišom povremeno a na pametnim telefonima za isti period prikazuju delimično sunčano i toplo do 28 stepeni!?!??!? Da li je moguće da naši meterolozi ne umeju i ne mogu da pogode vreme danas za sutra?!?!?!

  • HAARP,5G

    17. avgust 2023 | 16:36

    Ljudi isključujte te proklete antene da prestane kiša i oluje i da ne bude više vreline.

  • Nele

    17. avgust 2023 | 19:53

    Neverovatno ni tri dana nemogu da pogode vreme , sinoc su rekli da padavina nece biti do 25 toplo stabilno da bi danas dali potpuno drugaciju ...SRAMNO ponasanje ko da su jeli bunike..zasta praze budzet ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA