Vreme čitanja: oko 3 min.

Nevena podarila suprugu najlepši poklon za rođendan: Porodila se sama u kolima i na svet donela Viktora

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ona ima četvoro dece kojima je maksimalno posvećena, kao i najmlađoj ćerkici koja ima Dunov sindrom i koja je, kako kaže, njihova mezimica

  • 2
Viktor i mama Foto: Nevena Stevanović, privatna arhiva

Nevena Stevanović iz Badovinaca kod Bogatića je skoro proslavila šesti rođendan svog sina koga je donela na svet porodivši se u kolima na putu između dva sela.

Ona je rodila zdravog dečaka baš na dan kada su proslavljali rođendan njenog supruga i kada im je sva pažnja bila usmerena na to da događaj prođe u najboljem redu. Međutim, iako se dolasku bebe nisu nadali tako brzo, Nevena je te večeri rodila zdravog dečaka koga su nazvali Viktor. Sve bi to bilo uobičajeno i normalno da se Nevena nije porodila u automobilu.

Ona se za Telegraf.rs prisetila tog dana koji joj je doneo veliku radost i zauvek ulepšao život.

- Ujutru sam ustala ranije, a pošto je mužu bio rođendan spremala sam roštilj da bi isti proslavili. Počela su leđa da me žigaju, ali ja na to nisam nešto posebno obratila paznju pošto mi je termin porođaja bio zakazan za 6. maj, a tog dana je bio 23. april 2017. godine. Pravila sam roštilj i rekla mužu da imam blage kontrakcije. Pitao je da li da me vodi u bolnicu, ali nisam htela, rekla sam mu: "Ma jok, nije to ništa, neću se danas poroditi. Ići ću u bolnicu, ali sutra." - počinje Nevena priču za naš portal.

Tako je dan nastavio da se odvija svojim uobičajenim tokom. Kako ona kaže, spremili su roštilj, spustila se noć, sačekali su goste i slavlje je moglo da počne.

- Proslavili smo rođendan. Već je pao mrak i imali smo goste. Kontrakcije su bile sve jače, a ja sam otišla da se istuširam, jer videla sam da više ne mogu izdržati jer su počeli sve jači bolovi. Iskreno, jedva sam se istuširala, ali uspela sam. Ogrnula sam samo bademantil nakon tuširanja i sela na krevet.

Međutim, tada je počela prava borba. Kako je sela na krevet, tako joj je pukao vodenjak, beba je očigledno isplanirala da dođe ranije.

- Muževljev rođak me je samo pitao: "Snajka, kad se misliš porađati", ja sam mu rekla: "Sada". On me pogledao, mislio je da se šalim. Suprugu sam odmah rekla: "Zovi svekra da me vozi porodiću se, ne mogu više" - objašnjava nam Nevena.

Nakon deset minuta došao je i svekar i odmah su se uputili ka bolnici, ali, kako nam priča Nevema, više nije mogla da izdrži i već pri ulasku u drugo selo porodila se sama, bez ičije pomoći. 

- Rodila sam zdravog dečaka, stavila sam ga na grudi i umotala u svekrvinu duksericu, jer nismo ni slutili da ću se poroditi u autu. Prevezli su me do prvog Doma zdravlja i tu me hitna preuzela i odvezla u bolnicu -  kaže ona.

Dečaku su dali ime Viktor, a ove godine je napunio šest godina i kreće u predškolsko. Kako kaže, tata je dobio najlepši poklon na svoj rođendan.

Nevena kaže da ni u jednom trenutku strah nije osećala, a danas ima četvoro dece. Viktor ima starijeg brata i dve mlađe sestre.

Međutim, Nevenina najmlađa ćerka se zove Petra i ima Daunov sindrom, a u maju je napunila godinu dana.

- Operisala je srce dva puta na Institutu za majku i dete i iskreno mislila sam da će umreti. Funkcionišemo super, sve se može kad se hoće. Petra nam je mezimče i svi je jako volimo, nama je posebna - kaže ova majka.

Sva pažnja je usmerena ka njihovoj mezimici.

- Bude trzavica kao i u svakoj porodici, ali sve se postiže kad se hoće. Ja sam sa decom. Na meni je kuća i deca, sve oko kuće, bašta i životinje, ali kad se posao rasporedi sve se može. O Petri posebno moram da brinem, operisala je srce i treba joj posebna nega.

Bez obzira na to što pojedinci često komentarišu da žena ne bi trebalo sama da se porodi, Nevena zaključuje da je negativni komentari ne pogađaju, kao i da će taj dan za nju zauvek ostati jedno prelepo iskustvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA