Vreme čitanja: oko 2 min.

Kinezi obožavaju Srbiju: U obilasku vodopada Lisine otkrili nam neverovatnu činjenicu o njihovom poreklu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na putu ka izvoru Velikog vrela naša ekipa naletela je grupu Kineza koji su putovali po Srbiji

  • 2
Resavica Foto: Filip Plavčić

Jedan od najviših i najstarijih vodopada u Srbiji pravi je magnet za turiste, kako iz naše zemlje, tako i širom sveta. Prirodno bogatstvo vodopada Lisine nateraće svakog da se iznova i iznova vraća. Njegov geografski položaj je takav da je vazduh toliko čist da će vas omamiti, a pogled na kristalno čistu vodu na par sati će vas  izolovati od gradske galame.

U moru mirisa prirode, negde će se provući i miris dobre domaće kuhinje iz par restorana koji imaju neverovatnu ponudu, a i sami posetioci su za Telegraf.rs priznali da je ovde možda i najlepša hrana koju su probali. 

- Domaća pogača je posebno dobra, takođe i svi domaći proizvodi koje imaju, čak nisu ni skupi - rekao nam je jedan od turista.

Na putu ka izvoru Velikog vrela naša ekipa naletela je grupu Kineza koji su putovali po Srbiji, a vodopad Lisine im je bio nezaobilazna destinacija. U razgovoru sa njima, dok smo zajedno hodali i razgledali neverovatne pejzaže, jedna od sagovornica nam je rekla da je oduševljena našom zemljom.

- Ovo je prelepa zemlja, ja volim Srbiju - ushićeno nam je rekla.

Radoznala odakle tačno dolaze, naša ekipa ostala je iznenađena odgovorom:

- Mi smo iz Pančeva i obilazimo razne destinacije po Srbiji -  kazala nam je.

Međutim, tu iznenađenjima nije bilo kraja, kada smo pokušali da se sporazumemo, naša reporterka počela je priču na engleskom, ali odgovor Kineza još jednom je šokirao.

- Izvinite, bolje je da pričamo na srpskom, mi samo znamo srpski i kinseki - kazao nam je sagovornik.

Kada smo se zajedno uspeli do Vrela, naša ekipa, ali i veseli Kinezi, ostali su bez reči pred lepotom velikih stena niz koje se slivala voda. Neki od njih, i pored upozorenja da to ne bi smeli da rade, pokušali su da se popnu na neke od pristupačnijih stena i tamo se uslikaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    10. decembar 2023 | 21:47

    Još kada otkriju da je Srbija na prodaji, ima sve da kupe budzašto... Kao što to uveliko rade u okolini Zrenjanina !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA