Vreme čitanja: oko 1 min.

U ponedeljak konačni rezultati završnog ispita za upis u srednje škole

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

  • 0
učenici, škola, test prijemni ispit TIMSS22 TESTIRANJE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Završni ispit u avgustovskom roku učenika osmog razreda za upis u srednju školu, uspešno je završen danas, saopštilo je resorno Ministarstvo. Konačni rezultati biće objavljeni u ponedeljak. Treći upisni rok u četvrtak i petak iduće sedmice.

Učenici osmog razreda koji iz različitih, objektivnih razloga nisu bili na ispitu u junskom roku, njih 164 polagali su danas treći test iz jednog od pet predmeta za koji su se ranije opredeli, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ove godine učenici su po prvi put birali koji će predmet polagali kao treći test, dok su prethodnih godina polagali kombinovani test koji je sadržao pitanja iz pet predmeta

Pitanja je kao i svake godine pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja. Testovi su štampani na srpskom i na jezicima osam nacionalnih manjina.

Konačni rezultati završnog ispita će biti poznati u ponedeljak 21. avgusta, dok će se učenici upisivati u srednje škole u trećem krugu neposredno u školi, u četvrtak i petak, 24. i 25. avgusta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA