Vreme čitanja: oko 1 min.

Večeras se teško diše: Tropska noć u Srbiji, evo gde se temperatura neće spuštati ispod 20°C

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od sutra stabilnije u većem delu Srbije

  • 0
Tropska noć Foto: Shutterstock, Nikola Tomić

Današnji dan u Srbiji protekao je u znaku veoma toplog vremena. Kako je pljuskova sa grmljavinom bilo u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije u tim predelima bilo je najugodnije, uz temperature do 30-31°C, u Beogradu do 32°C, a najtoplije je bilo na jugoistoku Srbije, pa je tako Leskovac merio 35°C.

Vrlo toplo je i ove večeri. Širom Srbije temperature se kreću od 20 do 24°C, a najtoplije je u Beogradu sa 25°C. S obzirom na to da je relativna vlažnost vazduha veoma visoka, vrlo je sparno i subjektivni osećaj je da je toplije.

Najugodnije ove večeri je na jugoistoku Srbije, pa Kuršumlija i Dimitrovgrad mere 19°C, dok je na planinama i svežije. Zlatibor meri 18°C, a Kopaonik i Sjenica 15°C.

Pred Srbijom je vedra noć. Toplo će biti na severu zemlje, dok se u Beogradu i u delovima Vojvodine očekuje i tropski topla noć, jer se minimalna temperatura neće spuštati ispod 20°C.

U ostalim predelima Srbije biće ugodnije, uz temperature od 15°C u jugoistočnim i zapadnim do 19°C u centralnim predelima Srbije, a najvežije će biti na planinama i na Pešteru, uz temperature od  10 do 12°C.

Drugi dan vikenda doneće temperature sličnim današnjim, ali i stabilnije vreme, uz sunčano u većini predela, dok se pljuskovi sa grmljavinom očekuju uglavnom u brdsko-planinskim predelima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA