Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikad neće biti zaboravljeni: Mural visok 16 metara sa likovima 4 nastradala mladića oslikava se u Čačku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ocrtava se mural sa likom Ognjena Vasiljevića, Nikole Zekavice, Luke Mićovića i Ivana Stančića

  • 0

Prošlo je više od godinu dana od kako je grad Čačak zadesila strašna tragedija, kada su u saobraćajnoj nesreći u selu Jančići izgubljena četiri mlada života. Ipak, sečanje na četiri divna mladića, koji su tako rano nastradali, nije i neće nikad izbledeti.

Na jednoj od zgrada u strogom centru Čačka ocrtava se mural sa likom Ognjena Vasiljevića, Nikole Zekavice, Luke Mićovića i Ivana Stančića.

- Inicijativa je potekla od dece iz Gimnazije i Ekonomske škole, roditelja i imali smo veliku podršku aktuelne vlasti koja nam je izašla u susret. Na muralu će biti ispisana njihova imena i nadimci po kojima su ih znali u njihovom gradu, ali i jedna mudra, veoma snažna poruka patrijarha Pavla za koju se nadam da će je buduće generacije usvojiti i voditi se njom, rekao je za RINU Boro Vasiljević roditelj nastradalog mladića Ognjena.

Zadatak oslikavanja murala sa likovima četvorice mladića na sebe je preuzeo istaknuti streetart umetnik Stevan Šoln koji je zajedno za Marijom Šoln naslikao jedan od najpoznatijih i najslikanijih murala u Beogradu, a koji nosi naziv Zamisli želju.

- Dobio sam poziv da naslikam ovaj mural i to prihvatio. Nije lako i nije svejedno, ali očekujem da sve ispadne kako treba. Tehnika je sprej za sada sve ide dobro. U planu je da se sve završi za pet do sedam dana. Mural će biti naslikan na četverospratnoj zgradi u samom centru i biće visok 16 metara, rekao je Šoln i dodaje da je ostalo još samo malo do kompletnog oslikavanja murala.

Kada su prošlog juna nastradala četiri mladića u Jančićima, to nije bila tragedija samo za porodice i prijatelje, već tragedija za čitav grad. Svi koji su poznavali Ognjena, NIkolu, Luku i Ivana za ove momke su imali samo pohvalne reči.

Bili su odlični đaci, dobra deca, posvećeni drugari i dobri ljudi. Da su i te kako bili voljeni i omiljeni, pokazuje i izuzetna posećenost turnira koji je ovog leta organizovan u znak sećanja na njih na terenima Sportskog centra Mladost.

- Bilo je oko 200 učesnika, 24 prijavljene ekipe, a terenima je prodefilovalo oko 3.000 ljudi. Zaista mi je posebno drago što ih se deca, njihovi drugari sećaju sa lepom emocijom i na sebi svojstven način ne dozvoljavaju da naša deca budu zaboravljena, zaključuje Boro.

(Telegraf.rs)

Video: Na dan kad bi proslavio svoj 36. rođendan otkriven mural krvnički ubijenom Ervinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA