Vreme čitanja: oko 1 min.

Miris i dim do neba: Počela 33. roštiljijada u Leskovcu, a evo koje su cene specijaliteta

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tokom naredne Roštiljijade uvrstićemo i specijalitete od sprže"

  • 6
Počela roštiljijada u Leskovcu Foto: Tomislav Stevanović

Danas su užarene skare za roštilj u centru Leskovca zato što je zvanično počela 33. "Leskovačka roštiljijada". Sladunjavi miris roštilja i beličasti dim od finog ćumura sa planine Kukavice doseže do prvih oblaka.

Cene na štandovima variraju, kako nam je rečeno u Turističkoj organizaciji grada Leskovca - TOL-a, u zavisnosti od veličine i kvaliteta pljeskavice, te običnu malu pljeskavicu možete kupiti po ceni od 250 do 300 dinara(sa prilogom), a veliku po ceni od 350.

Velika "Gurmanska" košta od 400 do 450 dinara, a njenu punjenu varijantu možete poručiti za 500 dinara.

Uz pljeskavicu u čuveni "Leskovački voz" ide vešalica, ražnjići, ćevapčići, uštipci itd. "Leskovački voz" zavisi od vašeg apetita i dubine džepa.

Za protekle 33 godine leskovačka Roštiljijada menjala je svoje prateće manifestacije za kojim danas, kako kažu, iskreno žale stariji Leskovčani jer ih nema više. U pitanju su bile edukativne radionice i tribine u organizaciji Regionalne privredne komore iz Leskovca i Poljoprivredne škole, lokalni sajam vinarstva i vinogradarstva, takmičenje za "Zlatni kondir" za najbolje proizvedeno alkoholno piće,"Džinka fest"-takmičenje u brzom jedenju ljutih papričica, međunarodno takmičenje majstora leskovačkog roštilja, takmičenje u serviranju roštilja i brzom jedenju ćevapa.

"Eh tada se dobro jelo", priča nam majstor Pera boreći se sa dimom i vrelinom skare na leskovačkih standarnih plus 36 stepeni.

"Tokom naredne Roštiljijade uvrstićemo i specijalitete od sprže, poznatog leskovačkog brenda, ali i druge kuvane specijalitete od mesa i leskovačke paprike", kaže uvaženi profesor dr Ivan Zdravković mladi ekspert kuvarstva i ovogodišnji predsednik žirija za ocenjivanje u takmičenju mladih roštiljdžija učenika srednjih ugostetljskih škola Srbije u Leskovcu.

(Telegraf.rs/T. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • У

    21. avgust 2023 | 21:18

    време поста? Е, моји Срби.

  • A el će

    21. avgust 2023 | 16:53

    jk da nastupa

  • neplaćeni sudija

    21. avgust 2023 | 18:17

    Šta znači navod da cena zavisi od veličine i KVALITETA ,valjda je kvalitet NESPORAN , meso i samo meso ,ili možda postoji sumnja , meso + ko zna šta još ...postalo je pravilo: uzmi pare danas a za sutra ćemo da vidimo , mnoge manifestacije su pukle jer su se izblamirali sa kvalitetom proizvoda ..!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA