Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda Šaban ponovo u svom kiosku prodaje grickalice: "Uvideo sam da me zaista poštuju i vole"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deda Šaban novac prikupljen za popravku kioska najpre nije hteo da uzme, ali se posle predomislio i uplatio svih 112.000 dinara za operaciju dečaka koji se teško kreće

  • 0

Goranac Mumin Jakupi (78), koga u gradu na Crnici svi zovu Šaban, od pre nekoliko dana ponovo u svom kiosku kod gradske fontane prodaje sugrađanima grickalice. Najstariji član porodice Jakupi privukao je nedavno veliku pažnju kad je nešto više od 100,000 dinara, koliko su Paraćinci za njega prikupili da popravi kiosk oštećen u oluji - donirao za operaciju 16-godišnjeg Aleksandra Petrovića, navode Novosti.

Od pre nekoliko dana kiosk je zastakljen, a Šaban je ponovo svake večeri u njemu. Radi ono čime se decenijama bavio na tom mestu - priprema i pravi semenke, kokice i kikiriki. Generacije su stasale uz deda Šabanove semenke, a za svako dete bila je pokoja čašica više. Ta njegova ljudska dobrota okupila je putem društvenih mreža veliki broj Paraćinaca i brzo su prikupljena sredstva da se oštećeni kiosk zastakli.

Šaban novac najpre nije hteo da uzme, ali se posle predomislio i uplatio svih 112.000 dinara za operaciju dečaka koji se teško kreće.

- Kiosk, koga je olujni vetar prevrnuo, popravio sam i opet radim. Sva stakla na njemu su bila razbijena. Zaista sam dirnut činom sugrađana i srećan sam što sam uvideo da me zaista poštuju i vole. Taj razgovor i druženje sa ljudima motivišu me da radim. Bez toga, ne znam kako bih uopšte provodio vreme. Dirnulo me je i to što su me iz Fudbalskog kluba Jedinstvo obišli i poklonili mi uramljenu fotografiju tima u kome sam i sam nekad igrao šezdesetih godina prošlog veka - priča Šaban.

Jakupiji su se doselili u Paraćin pre mnogo decenija. Mumin je tu odrastao, kao i njegova tri sina. Od oca je nasledio kiosk i nastavio da radi, a po ocu su ga i prozvali - Šaban. Iako nije rođeni Paraćinac, ovdašnji ljudi ga odavno smatraju svojim, pa se tako prema njemu i ponašaju.

A za ostarelog Mumina od toga nema veće sreće.

(Telegraf.rs)

Video: Kako je deka Stevan, navijač Denvera, upoznao Nikolu Jokića i poželeo da ga časti burekom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA