Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovo su Ivanjičani čekali 70 godina: Počela rekonstrukcija glavne ulice u ovoj opštini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovi se izvode u tri faze, pa tako prva faza sada neće ometati program ovogodišnje Nušićijade koja počinje u petak

  • 0
Ivanjica rekonstrukcija glavne ulice Foto: Rina

Nakon višedecenijskog čekanja počela je rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, a radovi će se izvoditi na potezu od Zelenog venca do Njegoševe ulice.

Sama dužina ulice iznosi 450 metara, a vrednost radova je preko 220 miliona dinara.

Radovi se izvode u tri faze, pa tako prva faza sada neće ometati program ovogodišnje Nušićijade koja počinje u petak, javlja RINA.

- Krećemo sa prvim delom da vidimo koji su to problemi, trudićemo se svi zajedno sa našim meštanima koji imaju razumevanja da uradimo i napravimo jedno gradsko šetalište i možda najlepše u Srbiji. Sama problematika ovde u glavnoj ulici jesu voda i kanalizacija, sve što je urađeno ispod nivoa puta pre neverovatnih 70 godina. Ovo je još jedno od datih i održanih obećanja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Ivanjica rekonstrukcija glavne ulice Foto: Rina

Osim radova u samom centru opštine građevisnke mašine bruje i okolnim selima jer se rade putni pravci od vitalnog značaja za stotine meštana tog kraja.

- Počeli smo da radimo put Grabovica - Bela Crkva - Katići, Straža - Osonica, završen je put Pridvorica - Devići, za dvadesetak dana očekuje se nastavak puta ka Brusniku, krećemo, odnosno završavamo put Savčevići - Kovilje i sama glavna ulica je kruna svega toga, ističe Mitrović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA