≫ 

Đaci u Srbiji u septembru dobijaju novi predmet: Evo o čemu će učiti i kako će izgledati nastava

 ≫ 

Očekuje da odluka o tom predmetu bude usvojena danas na sednici Nacionalnog prosvetnog saveta

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Sasa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • konzervativac

    24. avgust 2023 | 11:18

    Opa, stiže woke radikalno levičarska ideologija i u Srpske klupe. Deca će da uče, od renomiranih predavača poput Radomira koji je sada Radomirka, o tome kako je normalno da muškarci menstruiraju a žene piške stojeći, da je potpuno normalno imati milion i dvesta polova, da dečica mogu sama da odluče da li su žensko ili muško ili jednorozi ili apače helikopteri, u zavisnosti od raspoloženja i dana kako se osećaju. Roditelji, spremajte se na ogromnu borbu. Samo pogledajte šta Amerikanci proživljavaju, oni imaju čak i trans striptiz po školama za decu 3-5 godina pa se roditelji bune opšti je haos tamo!

  • Glupost

    23. avgust 2023 | 15:31

    To se STALNO uči kod kuće i u školi na srpskom, veroučenju, građanskom, biologiji, fizičkom... Neće to birati niko ili u najboljem slučaju deca koja već imaju vrline i izgrađene vrednosti. Druge to ne zanima. Promašaj.

  • Jelena

    23. avgust 2023 | 13:59

    Pročitah negde među komentarima i jedan od čoveka koji kroz život i školu prolazio sa govornom manom - mucanje. I ja živim sa tom istom manom. Nije bilo ni malo lako kroz školovanje. Oni minuti pred usmeno odgovaranje su bili prava agonija u glavi, a glava puna znanja i rečenica koje u tom trenutku ne mogu da izađu na očekivan način. Sada primećujem sve više dece sa tom vrstom problema ali ne znam koliko smo se kao narod uopšte pomerili sa mesta da ga razumemo. U nekom od ranijih tekstova gde je spomenuto mucanje jedne osobe sa javne scene sam čak naletela i na komentar "obeležen od strane sotone". Što se tiče novog predmeta, mislim da se sam koncept učestvovanja u nastavi izgubio, kako su u ostalim predmetima i javljanja na času počela da se ocenjuju, iako se taj novi neće ocenjivati. Deca inače veoma slabo znaju da komuniciraju ali sa druge strane i nastavnici ne umeju da ih podstaknu ili zainteresuju i opuste, naprotiv, rade suprotno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA