Vreme čitanja: oko 1 min.

Mališani pohrlili u etno-kamp u Kikindi: Učili o tradiciji i igri, ali i narodnoj kuhinji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su podeljeni u četiri grupe u likovnoj, igračkoj sekciji, kuhinji i narodnoj likovnoj sekciji

  • 0
Super mama, deca, mama Foto: Shutterstock

Akademsko društvo za negovanje muzike ''Gusle" organizovalo je treći Dečji etno-kamp, na kom učesnici imaju priliku da pohađaju likovnu, pevačku i folklornu radionicu, program kuvanja tradicionalnih banatskih jela, kao i radionicu u okviru koje uče o društvenim tradicionalnim igrama. Ovogodišnja tema kampa je ornament.

Akademsko društvo za negovanje muzike "Gusle" u Kikindi piredilo je za mališane od šest do 12 godina treći Etno-kamp, projekat koji na najbolji način uključuje decu osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta, koja imaju priliku da po prvi put učestvuju u kreativnim radionicama, na kojima imaju mogućnost da uče o kulturi, tradiciji i običajima našeg naroda.

Svi su podeljeni u četiri grupe u likovnoj, igračkoj sekciji, kuhinji i narodnoj likovnoj sekciji. Na Kampu ove godine učestvuje preko 130 mališana iz Kikinde, Beograda, Novog Sada i inostranstva, a tema je ornament.

"Deca uče o tome šta je tradicija jer to nije samo pesma i igra, nego i narodna kuhinja, nošnja i ornamenti koji se nalaze na njoj, odnosno na ćilimima i drugim predmetima'', kaže Dragoslav Tanackov, mentor Kampa.

Ovakvi kampovi pravo su mesto na kom deca imaju priliku da steknu najlepše osobine neophodne u životu poput kreativnosti, poštenja, poštovanja, ljubavi i dobrote, zato i ne čudi što je svake godine broj učesnika sve veći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA