Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska savremenim mašinama čisti korito reke u Blacu: Pomažu opštini i unapređuju osposobljenost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na toj aktivnosti, koja se sprovodi u okviru inžinjerijske obuke pripadnika Vojske Srbije, angažovana inžinjerijska radna grupa iz sastava Treće brigade kopnene vojske

  • 2
Reka Prljava reka Foto: Pixabay

Pripadnici Vojske Srbije realizuju ove nedelje, u saradnji sa lokalnom samoupravom u Blacu, projekat civilno-vojne saradnje na uređenju korita reke Jošanice u selu Gornje Svarče, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U okviru planiranih radova, vrši se uklanjanje nabujale vegetacije, naslaga zemlje i drugog deponovanog materijala iz rečnog korita, uz upotrebu savremenih inžinjerijskih mašina kojima su opremljene jedinice Vojske Srbije.

Navodi se da je na toj aktivnosti, koja se sprovodi u okviru inžinjerijske obuke pripadnika Vojske Srbije, angažovana inžinjerijska radna grupa iz sastava Treće brigade kopnene vojske, zajedno sa zaposlenim u Javnom komunalnom preduzeću iz Blaca, a sa ciljem da se preventivno deluje i unapredi zaštita priobalnog pojasa Jošanice od izlivanja vode u slučaju nastanka bujičnih tokova.

Dodaje se da su inžinjerci Treće brigade kopnene vojske prethodno, tokom juna i jula, bili angažovani na sličnim zadacima u Kuršumliji, kada su u saradnji sa lokalnim javnim komunalnim preduzećem očistili najkritičnije deonice korita reka Toplice i Kosanice, i u Žitorađi gde su izvodili radove na uređenju vodnih objekata za zaštitu od poplava i bujica.

"Realizacijom ovakvih projekata, osim preventivnog delovanja na zaštiti od poplava, unapređuje se i osposobljenost inžinjerijskih jedinica koje imaju važnu ulogu u realizaciji zadataka iz sve tri misije Vojske Srbije", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V HAN

    23. avgust 2023 | 18:01

    A čime čiste fekalije i hemijska sredstva iz vode reke,to je najveći problem zagađenja.

  • Mirijana

    23. avgust 2023 | 17:49

    Bravo za Blačane, bravo za JKP Blace, bravo za našu Vojsku Srbije. Sve pohvale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA