≫ 

Slavica Đukić Dejanović: Prve dve nedelje u školama biće drugačije nego prethodnih godina

 ≫ 

Navodi da će određeni projekti biti predstavljeni deci tako da će im koristiti i da se ide ka stvaranju školskog života u kojem se neguje nulta tolerancija na nasilje

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Sibin
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Милован

    26. avgust 2023 | 13:41

    Свака част госпођи Славици Ђукић Дејановић на биографији али је она одавно већ пензионерка (бар би требало да буде). Људи одлазе у пензију јер више не задовољавају системе у којима су те пензије и зарадили. Зато није требало ни да прихвати функцију на којој се сада налази јер је ваљда и сама свесна сопствених могућности које реално нису гаранција успешног обављања те исте функције. Нити било које друге у било којој делатности. А зашто је у пракси другачије, непотребно је било чије тумачење. Узгред, ако просветни радници нису иницирали скраћење наставне године, зашто су онда добили умањене плате? Да ли је овде сада потребно нечије тумачење? Наравно. Ради се о закону и људским правима!

  • Dr

    25. avgust 2023 | 00:25

    Sta, nema dovoljno profesora srpskog, engleskog i nemackog jezika? Pa, prvo potrazite profesore srpskog jezika i knjizevnosti a kasnije, kad nadjete i ove druge, uvedite da djak ne moze imati vecu ocenu iz stranog od ocene iz maternjeg jezika. Pa, deca su nam skroz jezicki nepismena, ne poznaju sopstveni jezik i knjizevnost a ovamo, kao, 5 iz engleskog,nemackog... ma nemoj!?! A i taj im engleski dovoljan samo za tik-tok i influensersko trabunjanje! Znate li kako druge zemlje stite svoj jezik, nemaju cak ni titlovane filmove, ne znaju ni jednog jedinog stranog pisca i pesnika...a mi? Sve nam tudje bolje! Ni malo sebe ne cenimo! Ne kazem da nije lepo znati sto vise jezika, naprotiv, i sama ih govorim nekoliko i to mi je mnogo pomoglo i u struci i u svakodnevnom zivotu ali ne mozes biti bolji na stranom jeziku ako nisi dovoljno elokventan na svom sopstvenom, ne zavaravajte se. To su lazne i sramne ocene! Vidi, molim te, trepce vestackim trepavicama a prica kako je "mislela" i "radela", negacije pise zajedno, o ostalom da i ne govorimo... Dakle, 5x nedeljno srpski, 2x nedeljno strani jezik (ko hoce vise, nek ide privatno ili uci sam kod kuce ili kako god) i da ne moze biti veca ocena iz stranog od ocene iz srpskog jezika! Kad nam deca budu na sopstvenom jeziku lepo govorila, citala i pisala, lepse ce se i ponasati i voditi smislenije razgovore, a i strani jezik ce uciti bolje i vise od kojekakvog slenga, soping fraza ili sturog kompjuterskog recnika... Ajmo, prosveto!

  • Velja

    24. avgust 2023 | 17:55

    Da li ce ministarka da obezbedi novac za povecanje plata prosvetarima iznad proseka ili da da ostavku. Naslusali smo se mi ovoga godinama unazad. Ovo je prica za malu decu. Svi u budzetu imaju plate iznad proseka samo prosvetari ispod proseka. Jer za sve ima para samo za prosvetu nema tako ce da vrati ugled prosveti. Razgovara ce sa sindikatima kao i njeni predhodnici kako da lazu prosvetare i da gledaju svoj interes a da rade protiv interesa prosvetnih radnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA