Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgoreo bager na gradilištu dalekovoda u Nišu: Građani osetili dim, a onda buknuo i plamen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trasa dalekovoda koju meštani traže da bude izgrađena podzemno duga je 3,5 kilometara

  • 0
Izgoreo bager Foto: Telegraf

Bager koji je bio parkiran na gradilištu dalekovoda pored niškog naselja Brzi Brod izgoreo je sinoć u požaru koji je primećen oko 21.30 časova, saznaje Telegraf.rs.

Meštani kažu da su najpre osetili dim, a potom i plamen, a dok su vatrogasci stigli izgorele su instalacije i svi zapaljivi delovi te radne mašine.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da su odmah po prijavi obaveštenja o požaru na teren izašle ekipe policije i vatrogasci.

- Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice ugasili su požar na bageru marke "volvo" , a pripadnici policije su, odmah po prijavi, izašli na teren i preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i rad na utvrđivanju svih okolnosti tog događaja je u toku - kazali su u policiji.

Požar je primećen otprilike u u isto vreme kada su stanovnici Brzog Borda privodili kraju blokadu Bulevara svetog cara Konstantina zbog najavljene gradnje nadzemnog dalekovoda u blizini kuća, crkve i igrališta u Brzom Brodu.

Građani su sinoć, na prvom ovogodišnjem protestu, a desetom po redu od početka prošle godine, istakli da ne žele kablove iznad svojih glava i traže da dalekovod bude izgrađen podzemno, kao što je to u drugim delovima Niša.

Trasa dalekovoda koju meštani traže da bude izgrađena podzemno duga je 3,5 kilometara.

U Elektromrežama Srbije su ranije istakli da zahtevi stanovnika Brzog Broda za postavljanje podzemnih kablova u tom delu trase nemaju nikakvo ekonomsko, niti tehničko utemeljenje.

- Dalekovodi ni u jednom delu trase ne prelaze preko objekata. Osim toga, projektanti su na ovom vodu, projektovali provodnike minimalne visine od 14 metara, iako zakon predviđa da mogu biti i na osam metara od zemlje - rekli su u EMS-u.

Ometanje gradnje, istakli su, imaće posledice na energetsku situaciju, ne samo u naselju Brzi Brod, već i u celom Nišu.

(Telegraf.rs)

Video: Plamen guta lokal: Požar u kafiću u Nišu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA