Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužna sudbina Ljubiše čiji je leš pronađen u Bogatiću: Umro u samoći, sahranjen bez opela

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ljubiša je živeo sam. Imao je tri ćerke koje sa majkom žive u Hrvatskoj. Prošle godine je otišao u penziju i od tada je izlazio uglavnom do marketa i pekare i tom prilikom smo se sretali", kažu komšije

  • 5
groblje, pogrebni venac, cvece Foto-ilustracija: Pixabay

Beživotno telo Ljubiše P. (65), penzionisanog radnika Poreske uprave, danas prepodne su u njegovom stanu u zgradi u strogom centru Bogatića pronašli policajci i dežurna ekipa hitne službe Doma zdravlja. Prethodno su vatrogasci-spasioci razvalili ulazna vrata koja su bila zaključana. Telo nesrećnog čoveka, u fazi raspadanja, ležalo je na podu između kreveta i vrata od kupatila.

- Komšinica iz zgrade je jutros prijavila policiji da se poslednjih dana iz njegovog stana u prizemlju oseća neprijatan miris. Rekla je i da Ljubišu nije videla izvesno vreme da izlazi u kupovinu, pa je posumnjala na najgore - naveo je naš izvor.

Na telu nisu pronađeni tragovi nasilja, a prema proceni lekara Ljubiša P. je preminuo prirodnom smrću pre dvadesetak dana. Tužilaštvo nije tražilo obdukciju.

- Ljubiša je živeo sam. Imao je tri ćerke koje sa majkom žive u Hrvatskoj. Prošle godine je otišao u penziju i od tada je izlazio uglavnom do marketa i pekare i tom prilikom smo se sretali - kažu komšije.

Ljubiša P. je danas sahranjen na groblju u Bogatiću, a na večni počinak su ga ispratili samo radnici komunalnog preduzeća koji su kopali raku. JKP "Bogatić" nema rashladne komore pa je sahrana Ljubiše P. morala da bude obavljena odmah i to je učinjeno bez sveštenika i opela.

- Mi se potrudimo, iako nismo obavezni, da naše sugrađane koji nemaju rodbinu dostojanstveno ispratimo na večni počinak. Pripremimo koljivo, vino i med, umesimo pogaču i zakažemo dolazak sveštenika na groblje. Danas nije bilo dovoljno vremena da se organizuju verski obredi i pribavi potvrda o smrti, pa je sa sveštenikom dogovoreno da opelo služi na 40 dana - rekli su u Centru za socijalni rad u Bogatiću.

(Telegraf.rs)

Video: Mesto ubistva pljačkaša na Karaburmi: Policija ga upucala posle pljačke, telo leži na dnu stepeništa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beca

    25. avgust 2023 | 08:10

    Stvarno sramota da niko nije dosao

  • mrki

    25. avgust 2023 | 07:59

    Takve su danas cerke

  • Србин

    25. avgust 2023 | 09:21

    Да Бог поживи људе из комуналног који и за оне који немају никога обезбеде опело и све што треба за сахрану. ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA