Vreme čitanja: oko 2 min.

Reči patrijarha Pavla ispisane u centru Čačka: Završen mural posvećen nastradalim mladićima

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reči patrijarha Pavla ispisane iznad njihovih nasmejanih lica

  • 1
Mural nastradalim mladićima u Čačku Foto: RINA

Poznati street art umetnik, Stevan Šoln, završio je oslikavanje murala u strogom centru Čačka na kom su likovi četvorice tragično nastradalih mladića, koji su živote izgubili prošlog juna u saobraćajnoj nesreći u selu Jančići kod Čačka. Ognjen Vasiljević, Nikola Zekavica, Luka Mićović i Ivan Stančić nasmejani i srećni baš kakvi su i bili, nikad neće biti zaboravljeni. Na muralu je ispisana i poruka patrijarha Pavla - proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaju zauvek.

- Likovi naše dece simbolizuju mladost, bezbrižnost, opuštenost, ali takođe neka to bude opomena mladima da se iza svake krivine može dogoditi nesreća. Nek se uvek sete šta se njima dogodilo, nek prikoče, kako se ovakva tragedija više nikada nikome ne bi ponovila. Na prvom mestu deca treba da budu srećna, opuštena, bezbrižna, ali i da vode računa jer je život strahovito promenljiv i tragedija vreba iza svakog ćoška. Uvek treba spustiti loptu, primiriti se, pomiriti se i razmisliti dobro, kaže za RINU Boro Vasiljević otac nastradalog Ognjena.

Inicijativa za oslikavanje murala visokog 16 metara, potekla je od dece iz Gimnazije i Ekonomske škole, roditelja, a veliku podršku pružila je i lokalna gradska vlast.

Zadatak oslikavanja murala sa likovima četvorice mladića na sebe je preuzeo istaknuti street art umetnik Stevan Šoln koji je zajedno za Marijom Šoln naslikao jedan od najpoznatijih i najslikanijih murala u Beogradu, a koji nosi naziv Zamisli želju.

Kada su prošlog juna nastradala četiri mladića u Jančićima, to nije bila tragedija samo za porodice i prijatelje, već tragedija za čitav grad. Svi koji su poznavali Ognjena, NIkolu, Luku i Ivana za ove momke su imali samo pohvalne reči. Bili su odlični đaci, dobra deca, posvećeni drugari i dobri ljudi. Da su i te kako bili voljeni i omiljeni, pokazuje i izuzetna posećenost turnira koji je ovog leta organizovan u znak sećanja na njih, na terenima Sportskog centra Mladost.

- Bilo je oko 200 učesnika, 24 prijavljene ekipe, a terenima je prodefilovalo oko 3.000 ljudi. Zaista mi je posebno drago što ih se deca, njihovi drugari sećaju sa lepom emocijom i na sebi svojstven način ne dozvoljavaju da naša deca budu zaboravljena, zaključuje Boro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brzi brzovic

    27. avgust 2023 | 15:25

    Sve pohvale za mural.Nego da i on nebude smeto gospodi u bg i da mozda i ovaj mural za njih znaci poziv na nasilje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA