Danas je Velika Gospojina: Veruje se da jedan napitak pomaže u lečenju ženskih bolesti

U crkvenom kalendaru ovaj praznik je pbeležen crvenim slovom

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Бранка
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Ramamti Ezer

    28. avgust 2023 | 12:20

    Isusova majka Marija sebe nikad nije smatrala za 'Bogorodicu' jer jedini istiniti i živi Stvoritelj univerzuma, Bog Jehova kog je Marija isključivo obožavala celog života, nema ni početak ni kraj (Psal. 90:2). Isus Hrist je Božji Sin i nikada sebe nije smatrao Bogom, već je dok je bio na Zemlji u telu savršenog čoveka, govorio da je Otac veći od njega, molio mu se i pokoravao mu se, a i danas na nebu nije se promenio (Jovan 14:28; 1. Kor. 15:28). Ona nije nikada smatrala da je ljudi trebaju obožavati, već je sebe smatrala Jehovinom robinjom i sluškinjom koja ima neverovatnu čast da služi Bogu svojih predaka (Luka 1:38). Bila je siromašna, jer je prinela dve grlice ili dva goluba za očišćenje od greha, što je umesto jagnjeta ili jareta po Mojsijevom zakonu bilo rezervisano za najveću sirotinju (Lev. 12:6,8; Luka 2:24). Ipak, bila je verna Jevrejka a posle i hrišćanka koja je primila neverovatan zadatak da jedina u ljudskoj istoriji rodi, te zajedno sa Josifom odgoji i pouči o Bogu Božjeg Sina Isusa. Uzor za mnoge roditelje ili one koji to žele postati. Zanimljivo je da Biblija za razliku od ljudskih predanja i tradicije, ne kaže ni reč da li je otišla na nebo. A Jovan je dao opise u Otkrivenju koje mu je dao uskrsli Isus i čak časti koje su dobili apostoli na nebu, kada je Marija već bila mrtva i po verovanju na nebu s anđelima (Otkr.21:14). A Bog i njegov Sin ne lažu i dali bi opis njene velike slave da je ona tamo ima (Broj. 23:19; Titu 1:2; Jevr. 6:18; Jov. 8:45,46).

  • Vesa

    28. avgust 2023 | 10:43

    Mila Bogorodice daj razum nerazumnim🙏

  • Boža zemunac

    28. avgust 2023 | 09:54

    SREĆAN PRAZNIK SVIMA. ŽIVI BILI I BOG VAS ČUVAO NA MNOGAJA LJETA. AMIN. PRESVETA BOGORODICE SPASI NAS I MOLI BOGA ZA NAS GREŠNE. AMIN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA